2024. április 29. - Péter

A hét legócskább kampányfogásai 1.

Méltó ünnep MDF-módra, Orbán Viktor busójárása, Mesterházy Attila paradoxona, Budai Bernadett Narancsvidéke, Navracsics Tibor Ágnes asszonya...
2010. március 22. hétfő 07:49 - Nagy András
Tetszik vagy sem, megérkeztünk a 2010-es országgyűlési választási kampány finisébe. S ahogy az ilyentájt már lenni szokott, a politika minden idegszálával ránk, választópolgárokra összpontosít. A nagy igyekezetbe persze hibák, mi több, arcpirító blamák is csúsznak. Mint azt látni fogjuk, ezeket néhol figyelmetlenség, máskor kényszer, egészen kivételes esetekben pedig szimplán az emberi pofátlanság produkálja. 

Most induló és egészen a választás második fordulójáig futó hat részes sorozatunkban arra vállalkozunk, hogy megosztjuk önökkel az adott hét öt legócskább kampányfogását. Lássuk, mivel fárasztottak bennünket a pártok ezen a héten!

1. Az MDF „méltó” megemlékezése

E heti nyertesünk vitán felül a Bokros Lajossal és a reformok „demokritikus” tömegével kampányoló Magyar Demokrata Fórum. A sikert persze nem adják ingyen - szokás mondani, és hát lássuk be, a Fórum nem is tétlenkedett, helyette szépen megágyazott betonbiztos böszmeségének. Mikor a múlt héten a Fidesz és az MSZP még azzal volt elfoglalva, hogy hova meneküljön egymás (és a Jobbik) elől nemzeti ünnepelni, a nagy "bújócska" közepette az MDF harsányan kürtölte: nem kívánja a nemzeti ünnepet „az utcai pártpolitizálás öncélú kampányeszközévé silányítani”. Ehhez képest 15-én, miközben Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt a budapesti Jókai téren arról beszélt, hogy a "márciusi ifjak felelős, áldozatkész értelmiségiek voltak”, a párt aktivistái javában szedegették a kopogtatócédulákat az arra tévedőktől...

2. Orbán Viktor busójárása

Másodikként a hetet ezúttal Orbán Viktor és a Fidesz zárta. A polgári szövetség elnöke pártja március 15-i nagygyűlésén ezzel a hipergagyi párhuzammal melengette hallgatósága szívét: „A tél újra és újra támad. Azt hisszük, már túl vagyunk rajta, de a következő havas reggelen érezzük, még mindig itt ül a nyakunkon. (…) És – higgyék el – magától nem is fog elmenni. Ha hagyjuk, a végén még itt marad, mintha mi sem történt volna. Csak erőink egyesítésével (…) dobhatjuk le a nyakunkból, csak közösen, csak együtt szabadulhatunk meg tőle. Ma ilyen erőt, ilyen egységet csak egyetlen politikai közösség képes megszervezni, és ez a Fidesz.”

3. Mesterházi Attila demokratikus egypártrendszere

Mesterházy Attila hétfői szavai szerint „Orbán Viktor demokratikus keretek között egypártrendszert akar megvalósítani”. Egypártrendszer demokratikus keretek között? Hm… Nem vitatjuk, Orbán különleges képességű politikus, ám erre a bravúrra még talán ő sem képes. Ugyanis a demokráciának épp az az egyik lényegi eleme, hogy az állampolgároknak van választásuk. S bár tudjuk, egyből is lehet választani, azért szögezzük le: ez a Mesterházy-hülyeség bőven felfér heti listánk harmadik helyére.

4. Budai Bernadett Narancsvidéke

„Persze, ha a Fidesz gazdasági tényfeltárást szeretne indítani, lelke rajta, mi ebben a legjobb képességünk szerint segítséget is tudunk nyújtani. Többek között ezért készítettük el a Narancsvidék kiadványt, hogy tudják, mit és hol kell keresniük, ha hiányról, eltűnt pénzekről beszélnek” - fogalmazott Budai Bernadett csütörtöki közleményében. Írnánk mi, hogy „ - viccelődött Budai Bernadett”, csakhogy az a szörnyű valóság, az MSZP üdvöskéjének esze ágában sem volt tréfálni, amikor az idézett sorokat gépelte. Könyörgünk, csak a Fidesz ki ne jöjjön a Magyar Vizsla 2.0-nak is felfogható Szorgos Szegfű, esetleg Nagy Piros Talicskák című kiadvánnyal!

5. Navracsics Tibor Ágnes asszonya

Listánk ötödik helyét ezen a héten Navracsics Tibor foglalhatja el, miután pénteki sajtótájékoztatóján Arany János tragikus sorsú női figurájával találta azonosítani Gyurcsány Ferencet. „Egyfajta Ágnes asszonyként próbálja újra és újra a patakban mosni a ruháját; ez az ő őszödi beszéde, és mindig azt látja, hogy bizony véres az őszödi beszéde” – mondta a Fidesz frakcióvezetője a szocialista ex-kormányfőről. Ilyenkor sajnáljuk, hogy nem vezettünk statisztikát arról, hányszor húzta elő a szennyesből a Fidesz, és hányszor az MSZP a Gyurcsány-féle (i)gazságbeszédet az elmúlt években…

Ön szerint  melyik a hét böszmesége? Szavazzon a Gondolataink-rovatban az Önnek leginkább/legkevésbé tetsző ócskaságra! (Korábbi szavazásainkat a szavazópanel alján találja.)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását