2024. június 10. - Margit, Gréta

Irán terrorizmussal vádol

Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter azzal vádolta meg hétfőn az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát, hogy támogatja a terrorizmust a térségben - jelentette a MEHR hírügynökség.
2010. március 8. hétfő 16:05 - HírExtra
A térségben lévő külföldi támaszpontokat nem a stabilitás és a biztonság megteremtése, hanem a terjeszkedés és a térség országainak belügyeibe való beavatkozás céljával hozták létre - tette hozzá Mottaki Afganisztánban, Pakisztánban, Irakban és az öböl menti arab monarchiákban állomásozó külföldi - elsősorban amerikai - csapatokra utalva.

Az iráni külügyminiszter nyilatkozatával egy időben, hétfőn váratlanul Afganisztánba utazott Robert Gates amerikai védelmi miniszter, aki figyelmeztetett: a nemzetközi erőknek "ádáz harcokat" kell még vívniuk a tálibokkal. Irán rendszeresen követeli a külföldi csapatok távozását a térségből.

Előzőleg, vasárnap azt is jelentette a félhivatalos MEHR hírügynökség, hogy Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő hétfőn egynapos látogatásra Afganisztánba utazik, de azután a teheráni elnöki hivatal cáfolta ezt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását