2024. június 23. - Zoltán

Csökkent a német ipari termelés

Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Németországban közölte pénteken a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.
2024. június 7. péntek 10:48 - HírExtra

Áprilisban az ipari termelés szezonális és naptári kiigazítással 0,1 százalékkal csökkent az előző havihoz képest a várt 0,1 százalékos növekedés helyett. Márciusban 0,4 százalékkal csökkent az ipari termelés havi bázison.
    
Az egy évvel korábbihoz képest az áprilisi német ipari termelés naptári kiigazítással 3,9 százalékos elmaradást mutat. Márciusban 4,3 százalékos volt az éves elmaradás.
    
A feldolgozóipar egyes ágazatai eltérő teljesítményt mutattak áprilisban. Elsősorban az építőipari termelés márciushoz képest 2,1 százalékos (szezonálisan és naptárhatással kiigazított) visszaesése hatott negatívan. Ezzel szemben az autóipar egyértelműen pozitív hatást fejtett ki, szezonális és naptári hatásokkal kiigazítva 4,2 százalékkal nőtt egy hónap alatt. Az energiatermelés 1,6 százalékkal emelkedett áprilisban.
    

Az előző havihoz képest mind a beruházási javak, mind a fogyasztási cikkek termelése 0,8 százalékkal emelkedett. Ezzel szemben a közbenső termékek termelése 0,9 százalékkal csökkent.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását