2024. május 3. - Tímea, Irma

Önbíráskodásra készültek a járőröző romák?

A rendőrség felhívja a romagyilkosságok miatt a településeken járőröző önkéntesek figyelmét, hogy semmiképpen se kezdjenek önálló intézkedésbe, ha általuk gyanúsnak ítélt gépkocsit látnak.
2009. augusztus 13. csütörtök 19:37 - HírExtra
Az észak-szabolcsi településen egy sötét színű terepjáróban hazafelé tartó vadászokat állítottak meg a járőrözők szerdán éjszaka - mondta Fedor Rita, a főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI érdeklődésére.

Hozzátette: a helyi lakosokból álló csoport a járműben utazók személyazonosságát, illetve úti célját firtatta.

A hadnagy szerint a megállított autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja időközben felismerte egymást, így továbbengedték a vadászokat, személyi sérülés, vagy anyagi kár nem keletkezett a kocsi feltartóztatásánál.

A helyiek által igazoltatott két ember - folytatta a szóvivő-helyettes - értesítette a rendőrséget az esetről, a helyszínre küldött rendőrjárőrök pedig ellenőrizték a járőröző csoport tagjait.

Az intézkedés során az önkéntesek elmondták: a múlt héti kislétai támadás után, amelyben egy roma nőt agyonlőttek, kislányát pedig életveszélyesen megsebesítettek, félnek a gávavencsellői romák is, ezért saját védelmükre, éjszakánként járőröznek a lakóházuk környékén.

Fedor Rita hangsúlyozta: érthető az aggodalom, de a rendőrség szerint az önkéntesen járőrözőknek sehol sem szabad önálló intézkedésbe kezdeniük egy gyanúsnak vélt gépkocsi megállításával. A járőrözők inkább jegyezzék fel a jármű típusát, színét, rendszámát és azonnal értesítsék a rendőrséget.

A múlt héten Kislétán egy újabb romacsaládra támadtak Szabolcsban, egy 45 éves nő a sörétes fegyverből leadott lövésektől a helyszínen életét vesztette, 13 éves lánya pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. Korábban, áprilisban, a szabolcsi Tiszalökön is orvtámadás ért egy munkába induló 54 éves roma férfit, ő is belehalt a rá leadott lövésekbe. A Pest megyei Tatárszentgyörgyön egy roma férfit és kisfiát, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen pedig egy középkorú testvérpárt gyilkoltak meg hasonló körülmények között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. augusztus 14. 18:25
Egyértelmű hogy a primitív csürhe.Szerencséjük hogy nem nyultak a magyar vadászhoz,mert akkor elszabadult volna pokol!A másik mi az hogy megállították,mi az hogy korlátozták a mozgásában és a szabadságában.Mi lessz ha ezekből csinálnak rendőrt? Meg mondom én.Bekövetkezik :"amikor a fagyi vissza nyal" című valóság show.
p-Aga
2009. augusztus 14. 10:52
Hasonlítsunk!
VOLT egy szervezetten tevékenykedő meghatározott eszmeiségű csoport, aki egyetlen erőszakos cselekményt nem hajtott végre.
Úgy hívták: MAGYAR GÁRDA.

VAN egy (vagy több) öntörvényű, erőszakos, indulatok által vezérelt csürhe.

Kérdésem: MELYIK A VESZÉLYESEBB?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását