2024. május 2. - Zsigmond

Megvertek két ellenőrt

Megvertek két jegyellenőrt csütörtökön a fővárosban, a 47-es villamoson, a Kalotaszeg utcánál. Egyikük nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - tudatta a BKV Zrt sajtóirodája az MTI-vel.
2009. június 25. csütörtök 23:05 - HírExtra
A két támadót a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították. Ellenük közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak miatt büntetőeljárás indult.

A közleményben kijelentik, hogy az elmúlt időszak, a BKV dolgozókat érintő sajnálatos események és a csütörtöki támadás is határozott fellépést kíván a közlekedési vállalattól, ezért Kocsis István, a társaság vezérigazgatója már korábban felgyorsította azokat a lépéseket, amelyek a járművezetők, jegyellenőrök biztonságát és védelmét szolgálhatják.

A vezérigazgató többek között elrendelte a járművekre is kiterjesztett kamerás megfigyelőrendszer teljes körű bevezetésének azonnali vizsgálatát. A BKV kísérleti jelleggel egy úgynevezett hannoveri villamoson, valamint egy Volvo 7700-as típusú autóbuszon megfigyelő-kamerákat szereltetett fel.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a BKV nem nézheti tétlenül, hogy egyre növekszik a járművezetők és jegyellenőrök elleni támadások, atrocitások száma. Leszögezik, hogy a társaságnak kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársaival szemben terjedő erőszak visszaszorítása, továbbá a közpénzből fenntartott vagyontárgyak rongálásának leállítása valamint annak megakadályozása, hogy esetleg még komolyabb, a munkavállalók testi épségét veszélyeztető bűncselekmények következzenek be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását