2024. április 27. - Zita

Megjött az első négy új busz a BKV-hoz

Megérkezett az első alacsonypadlós, Van Hool gyártmányú (belga) autóbusz Budapestre - közölte a BKV csütörtökön az MTI-vel.
2009. június 25. csütörtök 12:12 - HírExtra
Az egyenként 20 millió forintért vásárolt autóbuszok csak a honosítási eljárás után, a légkondicionáló berendezések és nagyobb ablakok beszerelését követően állhatnak forgalomba - olvasható a közleményben. Az első busz a "saját lábán" tette meg az utat Belgiumból Magyarországra. A BKV által küldött fényképek alapján a jármű sárga színű, a kerekek és az ajtók körüli részt pedig kékkel festették le.

Az MTI korábban arról értesült, hogy a BKV nem akar pénzt fordítani a buszok átfestésére, mert így 60 millió forintot tudna megspórolni. A cég erről tárgyalásokat kezdett a fővárossal, mivel az önkormányzat szabja meg, hogyan kell a buszoknak kinézniük.

A közlekedési vállalat május végén jelentette be, hogy a belga Van Hool nyerte a használtbusz-tenderét, amelynek keretében a BKV 32 darab, 300 ezer kilométert futott, nyolcéves csuklós buszt vásárol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. június 25. 12:18
Nem a szine számít - bár a hülye Demszky biztos ragaszkodik 65 millióért az átfestéshez. Fizesse ő ki a saját zsebéből. A lényeg, hogyan fogják bírni ezek a buszok az elviselhetetlen fővárosi úthálózatot. Azt hiszem hamar kiderül majd, hogy ilyan utakon jól működő buszkarosszéria még sehol sem készült a világon. Hát miért is kellett az Ikarust megszüntetni? Szép magyar (ütődött) szokás szerint.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását