2024. május 4. - Mónika, Flórián

Irány a legjobb nyolc!

Akár a legjobb nyolcba is bejuthat a magyar csapat a hétvégén kezdődő lettországi női kosárlabda Európa-bajnokságon – mondták szinte egyöntetűen a HírExtra által megkérdezett illetékesek, szakértők.
2009. június 7. vasárnap 08:10 - HírExtra
Bizony, ettől a gárdától még az is bravúr volt, hogy egyáltalán kvalifikálta magát a tornára. Ha azonban már egyszer ott van, nem szeretne három vereséggel hazatérni. A honi kosaras szövetség elvárása szerint egy kört kellene menniük az Iványi Dalma nélkül felálló magyar lányoknak, csakhogy a három vereség is benne van a pakliban.

Az egy győzelem a minimum

A magyar keret
Bujdosó Nóra, Englert Orsolya, Fegyverneky Zsófia, Fűrész Diána, Honti Kata, Horti Dóra, Horváth Zsuzsanna, Krivacsevics Tijana, Németh Bernadett, Ujhelyi Petra, Vajda Anna, Vida Anna
Buttás Pál, a magyar nő kosárlabdázás egyik legnagyobb szakija szerint óriási csalódás lenne, ha Fegyverneki Zsófiék nem nyernének egyetlen meccset sem a Liepajában, Valmierában és a lett fővárosban, Rigában rendezendő tornán. Sajnos azonban ez az eshetőség is megtörténhet. Csoportellenfeleink közül az otthon játszó lettek szinte verhetetlennek tűnnek, a görögök bármikor meglepetést okozhatnak, a lengyelekről pedig soha nem lehet tudni, hogy miben sántikálnak.

Persze azért nem kell félteni a mieinket sem: a most először a rutinos irányítónk, a pécsi Iványi Dalma nélkül komoly feladatra készülő válogatottunk jó nevű, az Euroligában fontos tapasztalatokat szerző játékosokból, és fiatal egyéniségekből áll. A tegnap este egy dunai sétahajókázással hangolódó lányaink közül nem egyre vár fontos, úgymond kulcsemberi szerep.

– Vajda Anna, Fegyverneki Zsófia és Újhelyi Petra játéka határozhatja majd meg a legjobban a csapat teljesítményét, ők a válogatott alappillérei. De szinte mindegyik poszton rendelkezünk olyan játékossal, akik megütik a nemzetközi szintet. Fontos kérdés, hogy miként tudjuk majd pótolni irányító poszton Iványi Dalmát – mondta a HírExtrának a hazai női liga korábbi elnöke.

Vajda Annán sok minden múlhat

Rátgéber szerint
„A lényeg, hogy igazi csapatként játsszunk, és hogy jó egyéni teljesítményekkel fűszerezzük a játékot, akkor minden rendben lesz.”
Hasonló véleményen van Bodrogvári Iván, az MKOSZ régi-új főtitkára is. Szerinte Németh Bernadettnek, Fegyverneki Zsófiának és Englert Orsolyának kell ahhoz kiemelkedőt nyújtania, hogy legyen esélyünk egy komoly eredmény elérésére. Vajda Annának pedig minden meccsen hoznia kell a klasszisát – az ő játékától függ talán a legjobban a csapat teljesítménye.

Ismertek a prémium összegei is: továbbjutás esetén két milliót kap a válogatott, a már eszméletlen bravúrnak számító negyeddöntő négy milliót érne a lányoknak, a lehetetlen küldetésnek tűnő ötödik hely hat millió, a dobogóért nyolc millió, az Európa-bajnoki címért pedig kerek tíz millió ütné a csajok és a stáb markát.

S hogy mi lesz az Eb után? Remélhetőleg fejlődés, üdvözítő lenne, ha együtt maradna a csapat Rátgéber László kezei alatt, s Buttás Pál szerint akkor akár Európa legjobb négy csapata közé is beférhetnének a mi lányaink.

Azaz akár egy 2012-es olimpiai szereplésben is joggal bízhatunk…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nante2
2009. június 7. 09:21
Bizony, bármi megtörténhet...
Hajrá lányok!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását