2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ki lesz az NBA bajnoka?

Magyar idő szerint pénteken hajnalban rajtol el az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 62. döntője, a négy sikerig tartó párharc végén a Los Angeles Lakers 16-odszor, vagy az Orlando Magic először diadalmaskodhat.
2009. június 4. csütörtök 09:05 - HírExtra
A pályaelőnnyel induló kaliforniai sztáralakulat fennállásának harmincadik - 2000 óta a hatodik - fináléjára készül, míg a floridai meglepetéscsapat eddig csupán 1995-ben szerepelt a liga csúcseseményén. Erre a "mágikusok" mindazonáltal nem szívesen emlékeznek vissza, ugyanis a Shaquille O,Neal vezette gárdát 4-0-ra kisöpörte a Houston Rockets.

A szezon során érezhetően egyre fokozódott a kosárláz a leginkább Disneylandről ismert városban, főként miután a rájátszásban az olimpiai bajnok, 211 centis Dwight Howard irányította kedvencek a címvédő Boston Celticset és az alapszakaszgyőztes Cleveland Cavalierst is elbúcsúztatták.

A tavalyi zsákolóverseny óta Supermannek becézett és a mezőny legszélesebb vállaival büszkélkedő Howard alaposan felhúzta magát, hogy a liga mindeközben már a tévében is reklámozta a Lakers-Cavaliers álomdöntőt:

"Ez nagyon udvariatlan húzás volt velünk szemben. Leírtak bennünket, senki sem nézte ki belőlünk, hogy nyerhetünk. Pedig a Lakerst is mindkétszer megvertük az alapszakaszban."

A Los Angeles-ieknél ugyanakkor a szupersztár Kobe Bryant nem kevesebbet akar bebizonyítani, mint hogy Shaquille O,Neal árnyékából kilépve is tud bajnoki aranygyűrűt szerezni. Eddigi három diadala (2000 és 2002 közt) ugyanis a behemót center segítségével született meg, aki 2004-ben hagyta ott az arany-lilákat.

Azóta a 30 éves Bryant átlagosan hét ponttal többet dob a rájátszásokban, ám bajnoki címet nem nyert.

"Hülyeségnek tartom az efféle számolgatásokat. Valaki sosem jut el a döntőig, én pedig már a hatodikra készülök, és nagyon hálás vagyok ezért" - közölte a tavaly szintén pekingi aranyérmes kosárzseni.

A Lakers kispadján ülő sikerkovács, Phil Jackson még mindig a tavalyi finálé utolsó, hatodik meccsén a Bostontól kapott 131-92-es kiütést fájlalja, amely a döntők történetének legméretesebb "zakója" volt:

"Egész nyáron ezzel a szégyennel kellett élnünk, úgyhogy most mindenképpen nyernünk kell."A Chicago Bulsszal hatszoros első mester ebben az esetben megszerezné tizedik aranygyűrűjét edzőként, ami ugyancsak NBA-rekord lenne.

Ami a jelenlegi leghíresebb amerikait, Barack Obama elnököt illeti, a szakértőnek sem utolsó - idén az egyetemi döntő kimenetelét is eltaláló - államférfi már leadta tömör tippjét:

"A Lakers nyer, hat mérkőzésen."
A nagydöntő menetrendje magyar idő szerint:
----------------------------------------------
Los Angeles Lakers-Orlando Magic június 5., 3 ó
Los Angeles Lakers-Orlando Magic június 8., 2 ó
Orlando Magic-Los Angeles Lakers június 10., 3 ó
Orlando Magic-Los Angeles Lakers június 12., 3 ó
ha szükséges:
Orlando Magic-Los Angeles Lakers június 15., 3 ó
Los Angeles Lakers-Orlando Magic június 17., 3 ó
Los Angeles Lakers-Orlando Magic június 19., 3 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását