2024. május 3. - Tímea, Irma

Megvan a R.E.M. gitár

Megkerült Peter Buck, a R.E.M. zenekar gitárosának ellopott hangszere. A gitárt a brit együttes helsinki koncertjén lopták el még a hónap közepén, s a banda egy névtelen "jóakarója" juttatta vissza azt Bucknak, amikor a csapat a minap Luxembourgban koncer
2008. szeptember 26. péntek 20:33 - Hírextra
A hangszer titokzatos megkerüléséről az Undercover és a New Musical Express honlap számolt be. A különösen értékes, ritkaságnak számító Rickenbauer 360 márkájú gitár különös körülmények között jutott vissza tulajdonosához - tudatták az együtteshez közel álló források, részleteket azonban nem közöltek.

A gitár már több mint 25 éve van a zenekar - így Buck - birtokában. Játszott rajta a banda legutóbbi albumán, s ezt pengette az R.E.M. nyári budapesti koncertjén is.

A névtelenségbe burkolózó tolvaj (vagy "becsületes megtaláló"?) nyilván azért is döntött a visszaadás mellett, mert a hangszert - ismertsége miatt - egyszerűen lehetetlen lett volna értékesíteni a feketepiacon, mert a rendőrség nyilván azonnal lecsapott volna rá. .

Buck mindenesetre nagyon hálálkodott ismeretlen jótevőjének, mint fogalmazott, mindig hálás lesz érte, zenésztársaival együtt. Arról nem szól a fáma, hogy mi lesz a megtalálónak beígért bőséges jutalommal, hiszen az illető nem fedte fel kilétét.

A R.E.M.-en kívül a hangszertolvajok lecsaptak nemrégiben Athénban az Iron Maidenre, Montrealban pedig Iggy Popra. Az őspunk Iggy Pop és együttese járt a legrosszabbul, mert a kanadai fellépéskor a banda teljes szerelésének nyoma veszett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását