2024. május 9. - Gergely

28 éve halott a legendás dobos - videóval

28 évvel ezelőtt, szeptember 25-én halt meg John „Bonzo” Bonham, a legendás Led Zeppelin dobosa, alapító tagja. Halála a zenekar megszűnését is jelentette. Talán ezek után nem meglepő, hogy az együttes tavalyi „feltámadásán” nem má
2008. szeptember 25. csütörtök 14:30 - paulson
Bonhamet már születésekor megkörnyékezte a halál: az orvosoknak újjá kellett éleszteniük, mivel leállt a szíve. Dobolni 10 évesen kezdett el. 17 évesen megházasodott, 18 éves volt mikor fia, Jason megszületett. A családalapításnak köszönhető, hogy Bonzó komolyabban odafigyelt a zenélésre, hiszen valamiből el kellett tartania őket. 2 évvel később került be a Led Zeppelinbe, és a többi már történelem. John Bonhamnek óriási szerepe volt ebben, elég csak a zenekar egyik legismertebb számára, a Moby Dickre gondolni (ami egy magyar zenekarnak annyira elnyerte a tetszését, hogy ezt a nevet választották maguknak). Ennek a dalnak fő attrakciója a dobszóló, talán a zenetörténelem egyik legjobbja. Aki nem hiszi, hallgasson utána!




Azonban a család, és a zenekar sikerei sem tudtak segíteni Bonham alkoholproblémáján. Egy átivott nap másnapján holtan találtak rá a szobájában. A tragédia a Led Zeppelin feloszlását is magával hozta. Szép gesztus a sorstól ( és a zenekar tagjaitól), hogy a 2007-es bulin Jason, az elhunyt dobos fia játszott a csapattal. És a pletykák már új Led Zeppelin korongról is szólnak, habár ez utóbbiban Robert Plant nem valószínű, hogy részt vesz (vagy legalábbis eddig nem tette) Mindenesetre nem teljességgel elképzelhetetlen, hogy újra színpadra álljon, turnéra induljon az együttes.

A 32 évesen elhunyt Bonham emlékére szóljon másodikként a „Stairway to Heaven”.




Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását