2024. április 29. - Péter

R.E.M., Sex Pistols és Jamiroquai a Szigeten

A Jamiroquai, Serj Tankian és a Wombats a nagyszínpadon koncertezik az idei Sziget fesztiválon. A világzenei színpadra várják a Transglobal Underground zenekart Natacha Atlasszal - közölte Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.
2008. április 10. csütörtök 16:20 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a nagyszínpad fő fellépői között láthatja a Sziget közönsége a brit Jamiroquait, a 90-es évek legnépszerűbb acid jazz zenekarát. Bár az utóbbi években többször szóba került a frontember, Jason (Jay) Kay visszavonulása, de idén új lemezt készít és koncertezik is a zenekar.

Az R.E.M koncertje előtt lép a nagyszínpadra a System Of A Down frontembere, a libanoni születésű örmény-amerikai Serj Tankian, akinek tavaly jelent meg első szólólemeze, az Elect The Dead - írta Vető Viktória, hozzátéve, hogy a nagyszínpad fellépői között lesz a Flogging Molly, amely punk-rock alapokon élesztette újra az ír folkzenét.

A punk követői közül Szigetre várják a pittsburgh-i Anti-Flag zenekart is, amely a 2004-es Rock Against Bush turnét indította. A liverpooli Wombats az indie gitárpop egyik legfelkapottabb zenekara és a francia Mademoiselle K (PJ Harvey követője) is ott lesz a koncertvendégek között.
A szervezők ígérete szerint a világzenei nagyszínpadon láthatja-hallhatja a Seun Kuti and Egypt 80 nevű formációt a közönség. Az 1997-ben elhunyt Fela Kuti legkisebb fia apja big bandjével érkezik. Itt lesz Goran Bregovic Wedding and Funeral Bandje, a balkáni cigányzene elismert előadója, amely Alcohol című produkciójával érkezik. A Transglobal Underground és Natacha Atlas a Sziget szervezőinek felkérésére tíz év után újra együtt lép színpadra.

A WAN2 színpadon hallható a kanadai Danko Jones gitáros-énekes és zenekara, a Delinquent Habitses hiphop zenekar és a New York Ska Jazz Ensemble, amely az amerikai nagyváros és a világ legjobb ska zenészeit egyesíti. A francia Hocus Pocus is hiphopot játszik, francia-angol nyelvű zenéje sajátosan ötvözi az akusztikus és elektronikus elemeket.

A Hammer World színpadon Amerika egyik legismertebb metalzenekara, az Iced Earth mutatkozik be Jon Schaffer gitárossal az élen. Az Avantasia is ezt a zenei világot hozza a Szigetre. A trash zene 1981-ben alakult klasszikusát, az Exodust is ezen a színpadon láthatják-hallhatják a rajongók - írta közleményében Vető Viktória.

Az idei Sziget fesztivál "nulladik" napján, augusztus 12-én a legendás Iron Maiden koncertjére várják a rajongókat, és már korábban biztossá vált az R.E.M., a Sex Pistols, a Kaiser Chiefs és Róisín Murphy fellépése is, nem jön viszont Leonard Cohen, aki lemondta augusztusi koncertjeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását