2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nyolcvankét feleségétől elválik egy 84 éves nigériai, csak négyet tarthat meg

86 felesége közül 82-től elválik egy 84 éves nigériai férfi, hogy eleget tegyen a saría muzulmán vallási törvénynek, amely csak négy feleséget engedélyez - jelentette vasárnap a nigériai NAN hírügynökség.
2008. szeptember 1. hétfő 00:00 - Hírextra
Mohammadu Bello Masaba ellen augusztus 21-én a Jamatu Nasr il Islam nevű iszlám tanács halálos fatvát, vallási parancsot mondott ki a példátlan soknejűség miatt.

A helyi hatóságok ezt követően kétnapos haladékot adtak a férfinak, hogy tegyen eleget a törvénynek, vagy hagyja el a szövetségi államot, amelynek lakója.

A pátriárka szombaton reggel még azt hangoztatta, hogy nem követett el semmiféle bűnt, a többnejűséget szerinte semmiféle törvény sem tiltja, ezért nem engedelmeskedik a vallási utasításnak, de estére - az iszlám tanáccsal folytatott megbeszélés után - közölte, hogy 82 nejétől elválik.

"Semmiféle olyan törvényt nem sértettem meg, amelynek alapján kitilthatnának földemről. Nincs olyan törvény, amely szerint csak négy felesége lehet az embernek. Minden asszonyomnak vannak gyerekei, és egyeseket közülük már több mint 30 éve vettem feleségül. Hogyan szólíthatnak fel arra, hogy két napon belül váljak el tőlük? - méldtatlankodott Mohammadu.

A NAN hírügynökség arról nem számolt be, hogy mit szólt a döntéshez a 86 asszony, és hogyan választotta ki Mohammadu Bello Masaba azt a négyet, akit megtart közülük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását