2024. április 20. - Tivadar

Műízűek és gyenge minőségűek a dobozos pudingok

Mi van a dobozos pudingokban? Mint a Kosár fogyasztóvédelmi magazin vizsgálata során kiderült, rengeteg olyan anyag, amelyre nincs a szervezetnek szüksége. Ráadásul a puding egyszerű étel, amely rövid idő alatt, házilag is elkészíthető - hívják fel e kiss
2008. augusztus 14. csütörtök 16:50 - Hírextra
A kereskedelmi forgalomban lévő dobozos kész pudingok ugyanakkor népszerű élelmiszerek, hiszen könnyen szállítható reggelik, uzsonnák, desszertek, ezért a felnőttek és a gyerekek egyaránt kedvelik.

Sokan azt hiszik, nincs bennük más mint tej, némi kakaó és vanília. Nos, ez tévedés. Mint megállapították, rengeteg olyan anyag van bennük, amire az "égvilágon semmi szüksége nincs a szervezetünknek".

A 20 mintából egyetlen egy sem kapott kiváló minősítést, 10 végzett jó eredménnyel, 8 közepes eredményt produkált, 2 termék pedig a még megfelelt kategóriába tartozott.

A vásárlást országos hálózattal rendelkező boltokban végezték. A minták körét a legnépszerűbb vaníliás és csokoládés fajtákra szűkítették.

Ami az ár-érték arányt illeti, a vaníliás pudingok csoportjában az első két helyezett közül az egyik esetében 32 forintba került 10 deka, míg a másiknál 252 forintba - tájékoztatta az MTI-t a Kosár magazin szerkesztősége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását