2024. április 29. - Péter

Blues, „kultusz” és punk a tóparton

A Pont FM rádió nyári klubjában eddig sem volt hiány rockzenei csemegékből: múlt héten zenélt a Tunyogi Rock band, és a nyitás óta már hallhatóak voltak olyan külföldi nagyok, mint a Pink Floyd, vagy az Iron Maiden, természetesen tribute zenekarok tolmács
2008. július 8. kedd 11:59 - paulson
Július második hetében a tóparti hűsölés zenei aláfestését a rockzenei paletta igazán széles skálájából válogatott zenekarok adják. Július 8-án, kedd este a Blues Company játssza a talpalávalót, szerdán Cult dalokat hallgathatunk a Cultus zenekar előadásában, csütörtökön pedig az Aurora várja a közönséget az Orczy-kertben található Rocktó Café Csónakházban.

Motoros Blues

Rocktó Café Csónakház
Július 8. Blues Company

Július 9. Cultus (The Cult tribute band)

Július 10. Aurora

Cím: VIII. kerület Orczy út 1
A Blues Company nem árul zsákbamacskát: már neve is elárulja, hogy hamisítatlan blues alapú zenét játszó együttesről van szó. Fő védjegyeik közé sorolják a szókimondó, néhol vulgáris szövegeket, és természetesen ide kívánkozik a frontember és alapító Blöró (Szabó István)személye is. Önmeghatározásuk szerint nem akarnak mást, csak szórakoztatni. Ezt a célt az 1994 óta létező zenekar maximálisan jól teljesíti, fantasztikus hangulatot képesek teremteni, a helyszíntől szinte teljesen függetlenül. Sokan az egyik legnépszerűbb motoros rockbandaként tekintenek rájuk. Egy szóval: aki bulizós keddre vágyik, a Rocktó Café Csónakházban a Blues Companytól megkaphatja, este 8 órai kezdettel.

Kultusz

2004 májusában nem kisebb vágta a fejszéjét öt vállalkozó kedvű zenész (később, szeptemberben bővültek még egy taggal), minthogy színpadra állítsa a legendás Cult együttes dalait. Az évek során őket sem kerülték el a személyi változások, azonban a tribute zenekar munkásságának ez mit sem ártott. Egyes vélemények szerint nem is kell igazán ismerni (és/vagy szeretni) az eredeti Cult zenekart ahhoz, hogy rendkívül jól szórakozzunk a Cultus műsorán. Július 9-én szerda este 8 órától erről mindenki a saját fülével is meggyőződhet Budapest egyetlen biztos Rock és SportPontjában.

„Eljött a hajnal”

Az Aurora 1983-ban alakult, mikor Magyarországon a punk zenekarok és hatalom amúgy sem rózsás kapcsolata különösen rossz volt. A zenekar első koncertjén használt Terrorists nevet annyira ferdén szemmel nézték a hatóságok, hogy változtatnia is kellett a csapatnak, így választották a sokkal „ártalmatlanabb” Auróra Cirkálót, ez rövidült le később a ma is ismert Aurórára. Az akkori helyzetre jellemző, hogy évekig jelentősen több koncertet adhattak Ausztriában, mint nálunk.

A rendszerváltás után megjöttek a „hazai” sikerek is. A „Viszlát Iván” címet viselő nagylemezükből 20.000 darabot adtak el, ami ezzel a számmal a legkelendőbb kelet-európai punk rock albumának számított. Sokan 1994-ben figyeltek fel rájuk, mikor a német Wizoval jelentettek meg közös válogatásalbumot. A kezdetek óta töretlen lendületű punkzenekar csütörtök este 8 órától játszik az Orczy-kertben, a Rocktó Café Csónakházban.

A Pont FM nyári klubja nemcsak ezen a héten, hanem egész nyáron várja koncertekkel a rockzenére vágyókat. A jövő héten a színpad a tribute zenekaroké: kedden Janis Joplin és Eric Clapton feldolgozásokat hallgathatunk, szerdán a Judas Priest és a Motöhead dalaitól lesz hangos a tópart, és csütörtökön az Alcholica tolmácsolásában szólalnak meg a Metallica dalai.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását