2024. április 20. - Tivadar

Gyere ki a tóra!

Csütörtök este az Orczy-kertben található Rocktó Cafeban két órás Pink Floyd dalokból álló szupershow-val lép fel a Hit Rock zenekar. Ezen felül a Pont FM rádió Rocközön és Partizán bál műsorainak közönségtalálkozója is lesz. Füxi, a zenekar vezetője tová
2008. június 19. csütörtök 12:44 - Pálfi Rita
Szerda délután a Pont FM rádió Rocközön című műsorának vendége volt Füxi a Pink Floyd dalokat játszó Hit Rock zenekar vezetője. Június 19-én, csütörtökön fellépnek az Rocktó Cafeban, ez a koncert több szempontból is különleges lesz.

Este 8-kor kezdődik a két órás, körülbelül 20 Pink Floyd dalt felvonultató koncert. Aki a Németország-Portugália találkozóra is kíváncsi, ne aggódjon, a mérkőzést kivetítőről is figyelemmel követheti. Kérdés, hogy lesz-e igénye más látványra is, hiszen az idén harminc éves Hit Rock, amely 2002 óta (tagcserék után) tevékenykedik Pink Floyd tribute zenekarként, nemcsak a hangzásra ügyel, hanem óriási gonddal készülnek fellépéseik látvány oldalára is.



Füxi elárulta, hogy a csütörtöki koncert számukra azért is nagyon fontos, mert ez lesz az utolsó fellépésük Magyarországon a külföldi „turnéjuk” előtt. A Hit Rock pénteken indul Lengyelországba, majd a jövő héten, némi pihenés után Ausztria felé veszik az irány. Fellépnek ezután Németországban, és június 30-án Belgiumban, Spaban, egy hatalamas tribute zenekar fesztiválon, ami ingyenes, hála a szponzoroknak. Ráadásul ők lesznek vasárnap a fő zenekar. Ez nemcsak nagy megtiszteltetés, de óriási kihívás is. Várhatóan 40-50 fő lesz ezen a fesztiválon. Ha így nézzük a dolgokat, tulajdonképpen a ma esti fellépés egyfajta főpróba is lesz a külföldi „megmérettetés előtt. Azért nem kell aggódni, az új effektek kipróbálása nem azt jelenti, hogy a mai közönség lesz a kísérleti nyúl. Aki ma eljön az Orczy kertbe a Rocktóhoz azt láthatja, amit a külföldi közönség a következő hetekben.

Rocktó Cafe
Cím: VIII. kerület Orczy út 1., a 3-as metró Nagyvárad téri állomása
További koncertek júniusban
Az idén harminc éves zenekar saját dalokkal indult, a Pink Floyd úgy érkezett az életükbe, hogy a 2002-es tagcsere után elkezdtek az általuk írt számokba belecsempészni elemeket az együttestől, és erre közönségük általában lelkesen felhördülve reagált. Így aztán megtanultak egy számot, majd kettőt, hármat. Azt is konstatálták, hogy nevük miatt gyakran összetévesztették őket egy vallásos zenekarral, míg ha mondták, hogy Pink Floyd dalokat játszanak, azonnal hívták őket zenélni.

De azoknak sem kell elkeseredni, akik még saját dalaik miatt kedvelték meg az együttest. A zenekar ugyanis készül jubileumi koncertre Soroksáron, ahol a művelődési házban klubjuk is volt a nyolcvanas években. Ez a buli az ő szerzeményeikről szól, és szeretnék az össze régi taggal együtt zenélni ezen - a tervek szerint őszi – koncerten.



A csütörtök esti zenei választékról is megtudhattunk pár részletet: főleg a Darkside of the Moon, a The Wall, a Wish You were here és a Division Bell című Pink Floyd albumokról hallhatóak majd dalok. Körülbelül 20 szerzemény. Füxi hozzátette: a legsikeresebb dalokat mindenféleképpen játszani fogják.

Tehát ma este Partizán bál és Rocközön közönségtalálkozó, aláfestésként a zenei történelem egyik legnagyobb alakjaitól hallgathatunk dalokat, nem mindennapi látvánnyal körítve. És még Németország-Portugália meccs is lesz, igaz, ez utóbbi csak kivetítőn.

A ma este csak a kezdet, a jövő héten is három koncerttel várja a Pont FM Rádió a Rock Tó Cafeban a rockzenére éhes közönséget: fellép a Hollywood Rose, a Nostradamus és Géniusz. De programok várhatóak egész nyáron, az olimpia alatt közös szurkolással párosítva.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását