2024. május 6. - Ivett, Frida

A rocklegendák Bo Diddleyt méltatták

Mick Jagger a rock and roll úttörőjeként, csodálatos, eredeti amerikai zenészként búcsúzott a hétfőn elhunyt Bo Diddleytől. Fejet hajtott előtte az ismertebb zenészek közül B. B. King, Robert Plant, Slash, és többen mások.
2008. június 4. szerda 08:14 - Hírextra
Mick Jaggers hangsúlyozta: Bo Diddley rendkívül erőt képviselt a zenében és a Rolling Stonesra nagy hatást gyakorolt. Sokat tanultunk tőle, főleg a pályánk kezdetén - jelentette ki Stones frontembere, hozzátéve: soha nem fogunk hozzá hasonló zenészt látni-hallani.

B. B. King , a blues talán utolsó élő legendája a gyász óráiban kijelentette: Bo Diddley zenei öröksége örökké élni fog. A blues királya egy legendaként tisztelgett előtte kiemelve teljesen egyéni játékstílusát. Jó időben éltünk, együtt zenélhettünk vele - fogalmazott B. B. King Robert Plant, a Led Zeppelin frontembere úgy vélekedett, hogy Bo Diddley hangja, keménységem dalai hosszú éveken át hatást gyakoroltak rá., s a zenészek a jövőben sem törölhetik ki emlékükből.

Neil Portnow, a Grammy-díjakat odaítélő NARAS elnöke szerint Bo Diddley hatása az amerikai zenére és általában a kultúrára kitörölhetetlen. (Számos dala került a Grammy Hall of Fame-be, a híres díjazott dalok közé, s ő maga is életműdíjas.)

Slash, a Guns 'N' Roses gitárosa saját igazi példaképének nevezte a 79 évesen elhunyt énekes-gitárost, hangsúlyozva: ritmusvilága senkiéhez sem hasonlítható.

Tom Petty szerint Elvis Presley Király volt ugyan, de Bo Diddley volt a zenészek atyja. (Az énekes-gitáros a Diddley Was a Daddy formulát használta.) Hosszan búcsúztak tőle a Rolling Stone magazin olvasói is.

Bo Diddley-t, aki 1987-ben került a rock and roll halhatatlanjai közé, magyar rajongói ugyanabban az évben személyesen is láthatták-halhatták a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán - a közönség hosszan ünnepelte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását