2024. április 29. - Péter

Külföldi fellépők a Gastroblues fesztiválon

Az LMT Connection, Carl Palmer, a British Blues Quintet a külföldi, Török Ádám és a Mini a hazai sztárvendége a hétvégi 16. paksi Gastroblues fesztiválnak. A pénteki programból kiemelkedik a klasszikus funkyt játszó amerikai LMT Connection.
2008. július 3. csütörtök 12:22 - Hírextra
Vezetője Leroy Emmanuel gitáros-énekes a műfaj legendája, játszott Marvin Gay-jel, John Lee Hookerrel, James Brownnal. A basszusgitáros Big Bad John Irvine Kanada egyik legjobb muzsikusa, igazi showman. A dobos Jimmy Jackson, aki énekel is.

Szombatra Carl Palmer dobvirtuóz együttesét várják. Többször járt Magyarországon együtteseivel és a legendás Emerson Lake and Palmer tagjaként is. Nem csak dobol, szórakoztatja is a publikumot, felszerelését ezért a színpad előterében állítják fel.

A British Blues Quintet veterán blueszenészei a skót Maggie Bell énekesnővel a szombati nap sztárjai. Az európai Janis Joplinként emlegetett hölgy 1968-73 között a Stone The Crows zenekar tagja volt, majd szólóban folytatta pályáját. Miller Anderson gitáros korábban a Spencer Davis Group tagjaként zenélt Pakson. Colin Hodgkinson, a balkezes basszusgitáros Alexis Korner blueslegenda együttesében játszott. Idén Chris Reával koncertezett a BS-ben. Zoot Money billentyűsnek a 60-as években volt saját zenekara, tagja volt Eric Burdon New Animals együttesének, s Burdonnel fellépett 1984-ben a Budapest Sportcsarnokban. Colin Allen dobos John Mayall mellett, Zoot Money együttesében és a holland Focusban szerzett nevet.

Pakson szombaton tartják a hagyományos templomi koncertet a külföldi sztárokkal.
Vasárnap lép fel Cliff Moore gitáros, aki tavaly játékával, közvetlenségével megkedveltette magát Pakson. Saját zenészei mellett a Saffron Monkey nevű jazz-jazz-rock zenekart hozza, amely Billy Cobham, Stanley Clarke, Jeff Beck és Rush számait játssza.
A magyar fellépők közül az idén 60 éves Török Ádám és 40 éves zenekara, a Mini vasárnap lép a közönség elé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását