2024. május 3. - Tímea, Irma

Szorul a hurok a kuruc.info körül?

Terrorveszélyre hivatkozva új jogsegélyt kért az igazságügyi tárca az Egyesült Államoktól a szélsőséges kuruc.info hírportál, illetve a gyanú szerint azzal összefüggésbe hozható Magyarok Nyilai ügyében - értesült a HVG. Precedensértékű döntés következhet
2008. április 17. csütörtök 10:24 - Hírextra
A hetilap csütörtökön megjelenő számában megjelent írás szerint a hazai hatóságok sötétben tapogatóznak, és egyelőre az sem biztos, létezik-e egyáltalán a Magyarok Nyilai nevű szervezet, amely korábban több támadást, közte országgyűlési képviselők ellenieket is magára vállalt.

A legígéretesebb nyomnak a merényleteket vállaló e-mailek tűnnek, amelyekről az a gyanú, hogy az Egyesült Államokban működő szerverről érkeztek, ugyanonnan, ahol a terroristákkal ideológiai rokonságot mutató kuruc.info honlapot üzemeltetik.

A HVG értesülései szerint a napokban újra próbálkozott az igazságügyi és rendészeti tárca az Egyesült Államok hatóságainál, immár a tengerentúlon érzékenyen kezelt terrorcselekmény-sorozattal is érvelve. Korábban a magyar hatóságok már kértek jogsegélyt onnan, de az amerikai törvények miatt nem jártak sikerrel.

Ha végül sikerül tetteseket fogni, az ügy precedens lesz: magyar terroristák eddig nem álltak hazai bíróság előtt - áll a HVG-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását