2024. május 3. - Tímea, Irma

1,4 milliárd forintos gyémánt

Rekordáron, 7,98 millió dollárért, azaz több mint 1,4 milliárd forintért kelt el egy ritkaságnak számító, 6,04 karátos kék gyémánt, amely a Sotheby,s aukciósház őszi hongkongi árverésén cserélt gazdát. A hibátlan szerkezetű drágakő - most már a világ legd
2007. október 10. szerda 15:52 - Hírextra

A tökéletes kék gyémánt 1,32 millió dollár/karátos (233 millió forint/karátos) árával vette át a vezetést az egykori rekorder vörös gyémánttól, amely annak idején 926 ezer dolláros (164 millió forintos) karátonkénti árért kelt el.

Az aukciósház szerint a vevő a rendkívül ritka és híres drágakövek felvásárlásról ismert Moussaieff londoni ékszerház. A drágakő egyébként egy ázsiai magángyűjtőtől származott.
A misztikummal és legendás történetekkel átitatott kék gyémántok évszázadok óta bűvkörükben tartják a gazdag és befolyásos embereket.
A világ legnagyobb és egyben leghíresebb kék gyémántja a Smithsonian Intézetben látható 45,52 karátos Hope gyémánt, amely XIV. Lajos francia király koronájában csillogott, mielőtt ellopták volna a francia forradalom idején.

Bár a most elkelt gyémánt nem számít nagynak, rendkívüli csiszolása és ragyogó kékes csillogása is hozzájárult a rekordárhoz, amely egy átlagos briliáns árának közel tízszerese.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását