2024. május 3. - Tímea, Irma

Kevesebb gyémántot vesznek az oroszok

A világ vezető gyémántipari vállalata, a dél-afrikai központú De Beers konszern tavaly több mint 4 százalékkal növelte nyersgyémánt-termelését (elsősorban Botswana bányáiban), de gyémánteladásai 6 százalékkal 6,15 milliárd dollárra estek vissza tavaly, el
2007. február 11. vasárnap 20:32 - Hírextra
A vállalat 51 millió karátnyi gyémántot bocsátott ki. A gyémántkereskedelem azonban meglehetősen összetett szerkezete okán nem ígér forgalomnövekedést erre az évre sem, például az Európai Unió nem engedi orosz kereskedelmi vállalatán keresztül forgalomba hozni a nyersanyagot.

Ennek ellenére a már többségében brit, amerikai és kanadai kézben lévő vállalkozás 2 milliárd dollárnyi beruházásra készül.

A gyémántüzlet fejlődése az arany- és rajta keresztül az ékszerpiaci fejlődésétől is sokban függ, de a De Beers kereskedői jó évet várnak az élénkülő kínai és indiai piacnak köszönhetően. Ha az amerikai gazdaság is nagyobb lendületbe jön, az további keresletnövelő tényező lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását