2024. május 4. - Mónika, Flórián
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Matolcsy: a gazdasági bizottság jelöl új monetáris tanácstagokat

A jegybanktörvény módosítása után a monetáris tanács tagjait a jövőben a parlament gazdasági és informatikai bizottsága jelöli, így a monetáris tanács négy külső tagja február végi mandátumának lejárta után már a parlament dönt az új tagokról - felelte egy kérdésre Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
2010. november 24. szerda 17:10 - HírExtra
A jegybanktörvény módosítása nem érinti a belső tagokat, azaz az MNB elnökének és két alelnökének státuszát - tette hozzá a miniszter. Matolcsy György bejelentette: a kormány döntéséről levélben értesítette Simor András jegybankelnököt, és Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnökét, az ECB-nek 30 nap áll rendelkezésére, hogy véleményt nyilvánítson a változtatásról.

A jelenlegi tanácstagok közül a jegybankelnök Simor András, a két alelnök Király Júlia és Karvalits Ferenc megbízatása 2013-ban jár le, a négy külsős tag - Bánfi Tamás, Bihari Péter, Csáki Csaba, Neményi Judit - mandátuma február 28-ig érvényes.

A hatályos törvény szerint a monetáris tanács távozó tagjainak helyére Simor András jegybankelnök és Orbán Viktor kormányfő két-két személyt jelölhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását