2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sztrájkolni fognak a bölcsödei dolgozók is?

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) kész részt venni egy esetleges egységes közszolgálati sztrájkban keresetcsökkenésük megakadályozása érdekében, ha a kormánnyal folyó tárgyalások nem vezetnek eredményre - tájékoztatta közleményében
2008. november 20. csütörtök 18:03 - Hírextra
A szervezet azt szeretné elérni, hogy a bölcsődékben dolgozók 2009. évre szóló illetményeit a kormány ne csökkentse, mert egy esetleges tízszázalékos csökkentéssel sok női munkavállaló ellehetetlenülését, segélyezetté válását okoznák - áll a közleményben.

Szűcs Viktória szerint a bölcsődékben dolgozók illetményének országos átlaga bruttó 106.939 forint, amelyből nettó 77.720 forintot visznek haza a dolgozók. Ebből a szakdolgozók bruttó bére 120.444, amely nettó 85.125 forint jövedelmet tesz ki.

Ha ezek a bérek a 2009. évre vonatkozóan még csökkeni fognak a 13. havi illetménnyel és az eseti keresetkiegészítéssel, amely együttesen mintegy tíz százalékot tesz ki, akkor a bölcsődei szakemberek nettó keresete alig fogja meghaladni a 2007. évi létminimumot és a 2008. évi minimálbért (69.000 forint). Ezzel a tendenciával a szociális ágazatban és ezen belül a gyermekjóléti alapellátásban dolgozók maguk is segélyezetté válnak - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását