2024. április 27. - Zita

Újra fújnak a kosaras sporik

A sztrájkoló élvonalbeli kosárlabda játékvezetők eddig több mint ötven százaléka elfogadta a magyar szövetség (MKOSZ), az új játékvezetői bizottság elnöke és a nemzetközi bírók között létrejött kompromisszumos javaslatot és minden bizonnyal szerdától váll
2008. november 19. szerda 16:13 - Hírextra
"Jelenleg szavaztatás alatt van még ez az új helyzet, de már a kollégák több mint fele rábólintott, így valószínűleg mindenki vállalja a meccsek vezetését" - mondta Valovics, hozzátéve, hogy hétfőn olyan új helyzet elé állította őket a szövetség vezetése, melyben túl nagy árat fizettek volna, ha folytatják a sztrájkot.

"Szabó György jb-elnök a nemzetközi bírókkal folytatott hétfői megbeszélésen nem tudott komoly szakmai programot letenni az asztalra, mint ahogy megfelelő hátteret sem, ám a szövetség kiállt mellette. Az MKOSZ vezetői nyilvánvalóvá tették, hogy akkor is támogatják őt, ha ehhez a teljes játékvezetői elitet le kell fejezniük. Mint mondták, ezért a lépésért minden felelőségét hajlandóak vállalni, még akkor is, ha később bebizonyosodik, hogy rossz volt."

Az MKOSZ keddi tájékoztatása szerint a szövetség, a jelenlegi jb vezetője és a nemzetközi mérkőzések vezetésére is kvalifikált bírók abban állapodtak meg, hogy a férfi bajnokság tavaszi rájátszásáig mindenképpen marad a testület, s Szabó György akkor megméretteti magát. Ha támogatást kap a sípmesterektől, akkor továbbra is betölti hivatalát, ha nem, akkor távozik a bizottság éléről.

Az egyezség után szerdán a női tagozat - mely pénteken a bírók sztrájkja miatt a bajnoki meccsek elhalasztását jelentette be - jelezte, hogy elfogadhatónak tartja az új helyzetet, így a bajnokság zavartalanul folytatódhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását