2024. április 28. - Valéria

A PDSZ demonstrál

A PDSZ, az Egységes Közszolgálat Sztrájkbizottság aktív tagjaként, annak ajánlását végrehajtva: a közszolgálati szakszervezetekkel való együttvonulását összeköti a közoktatási ágazat problémáit nyomatékosító - az Oktatási és Kulturális Minisztérium előtti
2008. november 10. hétfő 10:37 - Hírextra
Erre a demonstrációra is hívja az oktatás és gyermekvédelem munkavállalóit.

A PDSZ már korábban együttes fellépésre kérte a közoktatási szakszervezeteket, azonban a mai napig hárman nem reagáltak a felkérésre. Ennek ellenére - az együttes fellépés érdekében - meghívjuk jövő hét péntekére vezetőiket, hogy ezen a megbeszélésen közösen fogalmazzuk meg követeléseinket és vázoljuk közös akcióinkat a közoktatási-normatívák csökkentése ellen is.

A PDSZ álláspontja szerint a keresetek védelmének és a normatívák reálértéke megőrzésének együttesen kell bekövetkeznie. A normatíva csökkentés és a keresetcsökkentés azonos kormányzati program része, amely elszegényíti az ország polgárait és veszélyezteti a közszolgáltatásokat. Ezért mindkettőért együttesen kell küzdenünk.

A PDSZ informálva a közoktatás dolgozóit a januártól várható keresetcsökkenés hatásairól és a közoktatásra vonatkozó forrásmegvonásról, megkezdte a sztrájkhajlandóság felmérését.
Forrás: PDSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását