2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem egyeztettek a pedagógusokkal a költségvetésről

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kifogásolja, hogy nem történt egyeztetés a jövő évi költségvetés újabb változatáról és a pedagógusokat érintő változásokról, amelyek között kedvezőtlen és kedvező elemek egyaránt vannak - az erről szóló közleményt a tömö
2008. október 27. hétfő 21:40 - Hírextra
A Horváth Péter igazgató által jegyzett gyorselemzés kedvezőtlen elemként jelöli meg, hogy a vezetők és a pályakezdő pedagógusok keresetkorrekciója az Új Tudás Program szerint 2009-ben nem valósul meg.

A kormány eredetileg azt tervezte, hogy a kezdő bérek főiskolai végzettség esetén 20 ezer, egyetemi végzettség esetén 32 ezer forinttal emelkednének, ezzel együtt minden, legfeljebb 21 éves gyakorlattal rendelkező pedagógus bére nő, fokozatosan besimulna a bértáblába. Az intézkedés 65 ezer pedagógust érintett volna.

Az érdekvédelmi képviselő kedvezőnek tartja ugyanakkor, hogy várhatóan 2009 februárjától emelik az osztályfőnöki pótlékot, ami 55-60 ezer pedagógust érinthet és bevezetik a halmozottan hátrányos gyerekekkel foglalkozó pedagógusok anyagi támogatásának rendszerét is.

Változatlanul megmarad a minőségi munkáért járó jutalmazás, a gyermekétkeztetési, óvodáztatási költségek támogatása is.

Horváth Péter kitér arra is, hogy a kormány továbbra is pénzügyi eszközökkel ösztönzi az iskolák társulását, de ugyanakkor szigorodnak a feltételek, így például emelkednek az osztályok létszámhatárai.

Megjegyzi: a változtatásokról nem volt egyeztető tárgyalás, és ezt kifogásolták is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását