2024. május 3. - Tímea, Irma

Újabb bombák a műjégpálya alatt

Újabb tüzérségi robbanótesteket találtak hétfő délelőtt Budapesten, a városligeti műjégpálya felújítása közben, a környéket háromszáz méter sugarú körben lezárták; a gránátok hatástalanítása és elszállítása 1,5-2 órát vehet igénybe - tudta meg a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztályától az MTI.
2010. szeptember 6. hétfő 13:26 - HírExtra
 A HM közlése szerint összesen tizenkét darab második világháborús szovjet és német aknavetőt, illetve kisebb űrméretű páncéltörő lövedékeket találtak. Ezek közül három lövedéket a helyszínen semmisítenek meg, a maradékot pedig elszállítják a központi gyűjtőhelyre.

    A tűzszerészeti munkálatok idejére lezárták a Hősök tere mögötti útszakaszt, a Millenniumi hidat és a műjégpályához közel eső utakat.

    A műjégpálya rekonstrukciója során, múlt hét pénteken is több robbanótestre találtak. A HM kommunikációs osztálya már akkor valószínűsítette, hogy újabb hadianyagokra bukkanhatnak, "a terület feltárása ugyanis még folyamatban van".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását