2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: 2010 második felében biztosan összeomlik az egészségügy - Frissítve

A Fidesz szerint a következő év második felében össze fog omlani a teljes magyar egészségügy.
2009. október 15. csütörtök 12:00 - HírExtra
Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezt a véleményt azzal indokolta, hogy a kormányt nem érdekli, mi történik a választások után, mi történik 2010-ben a magyar egészségüggyel, a kabinet ugyanis az "utánam a vízözön" politikáját folytatja.

Ha idén a tervezettnél 15-20-szor magasabb lesz az egészségügyi költségvetés hiánya - több mint 100 milliárd forint -, akkor vajon mi várható 2010-ben? - tette fel a kérdést a képviselő.

Rámutatott: ha a jövőre tervezett 50 milliárd forintos hiány a tízszeresére növekszik, akkor a következő év első néhány hónapja után összeomlik a teljes magyar egészségügyi ellátás.

A kormány és a kórházak közötti megegyezésből szerinte azt látni, hogy a kabinet jó előre elkölti a 2010-es költségvetés forrásait, és olyan finanszírozást biztosít jövőre a kórházak számára, amely mögött nincs valós pénz.

"A kormányzat elengedte az egészségügy kezét, az egészségügyi ellátás kezét, és ezzel együtt elengedte a betegek kezét" - fogalmazott Pesti Imre.

Az új típusú influenza elleni védőoltás esetleges mellékhatásival kapcsolatos felvetésre az egészségügyi szakpolitikus kifejtette: nem elsősorban az oltóanyaggal van a probléma, hanem a kommunikációval. Szerinte ugyanis a kormányzat képtelen volt megszervezni a tájékoztatást, a megfelelő ismeretterjesztést az orvosok számára.

A kormányzat alkalmatlanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy egy oltóanyagot sem tud kellő szakértelemmel bevezetni, és rábírni a magyar polgárokat, illetve az orvosokat, hogy vegyék igénybe és adják be az oltást - vélekedett.

Arra a kérdésre, hogy ő beoltatja-e magát, Pesti Imre közölte: már megtörtént.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. október 15. 12:21
Nocsak! Akkor már ők kormányoznak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását