2024. május 4. - Mónika, Flórián

NFÜ: közel 3.000 milliárd forint uniós forrás kapunk

Október elejéig közel 3.000 milliárd forintot nyertek uniós forrásból magyar pályázatok, ebből már 520 milliárd forintot átutaltak a projektgazdáknak - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI-vel szerdán.
2009. október 14. szerda 20:36 - HírExtra
Az NFÜ közleményében kiemelte: eddig 11.930 ténylegesen megkötött szerződést kötöttek az intézmények, míg több mint 2.400 projektet már le is zártak. Október elejéig több mint 4.825 milliárd forint támogatási igény érkezett be, amiből közel 15.350 projekt 3.000 milliárd forint támogatásban részesült. Emellett 239 nagy értékű regionális és országos jelentőségű kiemelt projekt támogatási szerződését kötötték meg több mint 1.400 milliárd forint értékben.

Az NFÜ közleménye szerint Magyarország nemzetközi összehasonlításban kiválóan teljesít: Lengyelország után a második legtöbb nagyprojektet nyújtotta be a bizottsághoz az uniós tagországok között. Emellett a Brüsszel által elfogadott 49 nagyprojekt esetében is a vezető tagországok között áll: Románia (16 darab) után Magyarország (11 darab) rendelkezik a legtöbb jóváhagyott nagy fejlesztési projekttel, más tagországok megközelítőleg sem tudnak ennyi elfogadott, nagy értékű projektet felmutatni.

A közleményben az ügynökség aláhúzta: a KPMG könyvvizsgáló tíz közép-kelet európai ország együttműködésével készített felmérése szerint a régióban Magyarország vezet az uniós források időarányos felhasználásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását