2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai tudomásul vette az MSZP uniós listáját

A miniszterelnök tudomásul vette, hogy az MSZP országos elnöksége öt személyt ajánl a figyelmébe az Európai Bizottság magyar biztosi posztjára - közölte a kormányszóvivő szerdán az MTI kérdésére.
2009. október 14. szerda 15:00 - HírExtra
Budai Bernadett elmondta: a kormányfő a listán szereplő személyek sorrendjét is tudomásul vette, és "a közeljövőben" megnevezi a jelöltjét. Azt nem mondta, hogy ez pontosan mikor történik meg.

Az MSZP elnöksége kedden döntött arról, hogy sorrendben a következő politikusokat ajánlja a magyar EU-biztosi posztra: Veres Jánost, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesét, volt pénzügyminisztert, Herczog Edit szocialista európai parlamenti képviselőt, Andor Lászlót, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatóságának tagját, Kovács László jelenlegi EU-biztost és Vadai Ágnest, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát.

Budai Bernadett emlékeztetett arra, hogy a magyar EU-biztos jelölési joga a miniszterelnököt illeti meg.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a párt országos elnökségének zárt ülése után úgy nyilatkozott: szerinte a jelöltek mindegyike kitűnő szakember és jártas az európai politikában.

A pártelnök a sorrenddel kapcsolatban azt mondta: a lista első három helyén azok a politikusaik vannak, akiknek a nemzetközi politikában is örömmel szánnak nagy szerepet, míg a negyedik, illetve az ötödik helyen szereplő, szintén kiváló politikusokra a hazai politikában és a kampányban is számítanak. Közlése szerint az elnökség egyhangúlag döntött arról, hogy több jelöltet javasoljanak a kormányfőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását