2024. május 22. - Júlia, Rita

Fidesz: az Európai Unió nem óvóbácsi

A Fidesz álláspontja régóta következetes és világos, a párt az Európai Unióra és annak szerveire nem úgy tekint, mint egy "óvóbácsira", akihez a tagállamok rohangálhatnak, ha panaszuk van egymásra - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szijjártó Péter.
2009. október 14. szerda 16:19 - HírExtra
A magyar kormány kedden jelentette be, hogy a brüsszeli bizottságtól kötelezettségszegési eljárást kért Szlovákia ellen, amiért Sólyom László államfőt augusztus 21-én nem engedték be az országba.

A Fidesz szóvivője szerint a kétoldalú problémákat a két érintett tagállamnak kell tisztáznia, "ehhez viszont erős kormányok és határozott, átgondolt intézkedések kellenek".
A Bajnai-kormány azonban előbb önálló nemzeti válasz nélkül hagyta, majd ellentmondó, erőtlen, alkalmatlan intézkedésekkel próbálta kezelni a magyar-szlovák feszültséget, ez jóra nem vezet - fogalmaz ott Szijjártó Péter.

Szerdán Brüsszelben kiderült: kétoldalúnak éslezártnak tekintette eddig Sólyom László szlovákiai be nem engedésének ügyét az Európai Bizottság jogi és igazságügyi felelőse, Jacques Barrot.

"Ez Magyarország és Szlovákia közötti probléma, ezt már elmagyaráztam a két ország hozzám látogató delegációjának" - fogalmazott a francia biztos szerdai sajtótájékoztatóján.
"Köztünk szólva azt gondoltam, hogy az incidens lezárult a két miniszterelnök közti párbeszéddel" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását