2024. május 5. - Györgyi

Nem szerepel Göndör listán

Idén már nem szerepel az MSZP Zala megyei választási listáján Göndör István, a párt parlamenti frakciójának helyettes vezetője, de várhatóan helyet kap a szocialisták országos jelöltjei között - közölte hétfőn az MTI érdeklődésére a párt zalai elnöke.
2009. október 5. hétfő 13:36 - HírExtra
Baracskai József elmondta: a megyei küldöttgyűlés szombaton szavazott a listákról. A párt zalai szervezete 1998 óta az öt választókerület egyéni képviselőjelöltjeit szerepelteti a megyei névsor élén, de ezúttal Göndör István nem lesz korábbi választókörzetében, Nagykanizsán egyéni jelölt.

Az MSZP zalai területi listáján az első öt helyből három esetében újak a jelöltek. Baracskai József megyei pártelnök szerepel a sor élén, ő ezúttal is a zalaszentgróti körzet egyéni képviselőjelöltje is. A második helyen a nagykanizsai körzetben újként - Göndör István eddigi helyén - induló Fodor Csaba szerepel, a harmadikon pedig változatlanul a Keszthely térségében jelölt Mohácsi József kapott helyet.

Ugyancsak új a sorban a negyedik helyen szereplő Major Gábor, aki Zalaegerszeg egyéni képviselőjelöltje, valamint az ötödik jelölt, a párton kívüliként Lenti körzetében induló Rada Tamás.

A zalai szocialisták úgy döntöttek, hogy a párt országos listáján az első 20 hely egyikére javasolják Teleki László roma politikust, de automatikusan ebben a sorban is helyet kap a megyei pártelnök. Itt szerepel még Göndör István, Mohácsi József és Major Gábor, az ifjúsági kvótán belül pedig a keszthelyi Brunner Tibor, aki a Societas országos alelnöke.
Az 1994 óta szocialista országgyűlési képviselő, 1998-tól frakcióvezető-helyettes Göndör István további pozíciójáról Baracskai József azt mondta: hálásak neki azért, amit eddig az MSZP-ért tett, de azt szeretnék, ha Nagykanizsán ismét egységes lenne a baloldal, amire most újból esély van. Göndör négy évvel ezelőtt a párt megyei névsorának élén szerepelt, most országos listán, vagy más szinten kaphat helyet, de erről még zajlanak az egyeztetések - tette hozzá a szocialisták zalai elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását