2024. május 2. - Zsigmond

25.17, avagy azok a kapcsolódási pontok

Ha azt mondom, Jazzékiel, sokan néznek csak rám kerek szemekkel. Aztán meghallják Az utolsó lemezlovag kezdő zongoradallamait, majd Fürge első mondatát: „Elnézést kérek, ha valakit megbántottam volna”, és felismerés csillan a szemekben.
2008. augusztus 15. péntek 16:32 - kicsi
Pedig a Jazzékiel nem egyslágeres zenekar. Sőt, a Lemezlovag idején rájuk akasztott hip-hop és jazz keverékét játszó fiatal zenekar címkétől egyenesen lilát hánynak. Aki elmegy egy koncertjükre rögtön megérti (hallja), hogy miért: sokkal színesebb, rockosabb, bluesosabb, reggaesebb az együttes zenéje, mint amit kategóriákban ki lehetne fejezni.

Az eredetileg három dunaújvárosi fiatal alapította bandából már „csak” Hegyi Áron (billentyűs, zeneszerző) és Jakab „Fürge” Péter (énekes, szövegíró) maradt az együttesben. Kiegészítve Miklós Milán basszusgitárossal, - a francia útja miatt időnként igazoltan távol lévő – Köllner Dani gitárossal és Nyírő Áronnal a dobok mögött.

A hol Kabaré hangulatot idéző, hol indulatos (Matek), máskor bluesba hajló (Akasztófa Blues), és néha egészen más terepen kísérletező (Sirató) zenekart nemcsak a slágerük miatt érdemes megnézni és meghallgatni. Azért nagy úr a divat, mi is ezzel a klippel kínálunk ízelítőt a ma este 7-kor kezdődő koncerthez.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását