2024. május 17. - Paszkál

Szigetelés: újabb zajszint ellenérzés

A beérkezett panaszok miatt csütörtökön éjszaka ismét zajszint-ellenőrzést tart az óbudai Hajógyári-sziget környékén Bús Balázs III. kerületi polgármester és a megbízott szakértő - közölte a III. kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.
2008. augusztus 14. csütörtök 21:22 - Hírextra
Az újabb ellenőrzés oka, hogy az elmúlt éjszaka több panasz is érkezett a Sziget fesztiválról kiszűrődő zaj miatt az önkormányzathoz - olvasható a helyhatóság közleményében.

Mint írták: "a probléma haladéktalan megszüntetése érdekében" csütörtökön a polgármester hivatalában újabb egyeztetést folytatott a Sziget főszervezőjével, Gerendai Károllyal és tájékoztatást kért tőle a beérkezett panaszok kivizsgálására. Azért, hogy az "elviselhetetlen hanghatást lecsökkentsék", csütörtök éjszaka ismételten átfogó ellenőrzést hajtanak végre.

Legutóbb szerda hajnalban volt zajszint-mérés, a Duna mindkét oldalán - Óbudán kettő, a pesti oldalon pedig Újpesten, illetve a XIII. kerületben összesen három ponton - tartottak hangpróbát a Sziget fesztivál szervezői és a kerületi önkormányzatok képviselői.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője akkor elmondta, hogy külön-külön és együtt is bekapcsolták az éjszakai program helyszínein a hangtechnikát és beállították a hangszinteket. Véleménye szerint füllel és műszerekkel is azt mérték, hogy a jelenlegi akusztikai viszonyok között a környéken lakók nem hallják a rendezvény zaját.

Az elmúlt évekhez képest változás, hogy hanglimitereket állítottak be több programhelyszínre, ezek a készülékek az előre beállított értéken tartják a hangszintet, és ha a hangtechnikusok ezt próbálják a megengedettnél jobban növelni, akkor a műszerek automatikusan leszabályozzák az értékeket, majd két perc után leállítják a berendezéseket.

A Sziget főszervezője akkor hangsúlyozta, hogy a hanglimitereken beállított értékek az akusztikai viszonyok alapján egy központi szerverről folyamatosan újrakalibrálhatóak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását