2024. május 2. - Zsigmond

Szigetelés pénteken

Eljött a péntek, a hétvége kezdete, és a Sziget fesztivál közepe. Ilyenkor érzi meg az ember, hogy mennyivel „nehezebb” az öt napba sűrített fesztivál: nincs laza nap, olyan, amikor korán hazamegyünk, vagy kevesebb koncertre látogatunk.
2008. augusztus 15. péntek 14:59 - paulson
Még akkor is, ha nincs megállás, a pénteki napot lehet kicsit könnyebben venni. Még akkor is, ha a magyar alternatív zene rajongóinak 18 órakor a Nagyszínpad előtt van a helyük, ekkor kezd az URH, azaz Ultra Rock Hírügynökség. A nyolcvanas évek elején - rendkívül rövid ideig – működő, legendás zenekar két koncert elejére állt össze újra. Este hétkor pedig az egyik közszolgálati rádió színpadán van – némi személyes elfogultsággal turbózva – kihagyhatatlan produkció: a Jazzékiel zenél. Az esti fő attrakció előtt esetleg egy kis Jambalayával tápláljuk hallószerveinket, hogy aztán fél 10-kor újra a Nagyszínpad előtt találjuk magunkat. Hiszen jön a Sex Pistols.

Az összesen körülbelül három évig működő, egyetlen megjelentett lemezes Sex Pistols, jó harminc évvel ezelőtt tette le azt a zene képletes asztalára, amivel egy életre beírták magukat a legendák közé. Csakhogy ez nem éppen tegnap történt. A tavalyi Madness koncert előtt volt bennem hasonló félsz, hogy csalódást okoznak, ők nem tették, reméljük ma sem lesz másként.

Akár így, akár úgy, a „Sziget relaxációs” program folytatódik. Este 11-től apokaliptikus vonósokkal: a Hammerworld színpadán az Apocalyptica, egyenesen Finnországból. Múlt hét pénteken négy szerencsés Pont FM rádió hallgató egy-egy, a zenekarral kapcsolatos kérdésre válaszolva bebiztosította magának, hogy egy életre szóló élményt jelentsen számukra a mai nap. A rádió jóvoltából ők nemcsak a koncertet nézhetik végig, de utána személyesen is megismerkedhetnek az együttes tagjaival.

A pihenőnap levezetésére három zenekart szemeltünk ki: éjjel fél 1-kor kezd a Brains az A38 színpadán, ezzel a koncerttel erősen konkurál a Colorstaré, ami 1-kor kezdődik a Converse Wan2 színpadon. A kicsit rockosabb hangulatra vágyók az Ági és a Fiúk koncertjére inthetnek búcsút a napnak az Open Vidámzenei Színpadon.

Tegnap este több - békával minden bizonnyal rendelkező - meteorológussal hozott össze a sors, mindnyájan azzal fenyegettek, hogy óriási vihar várható a mai napon. Ezúton figyelmeztetnék mindenkit a veszélyre, bár általános tapasztalat, hogy ha falra festjük a zivatart, az hajlamos elmaradni. Úgyhogy emlegessük sokat, hátha ő is tudja, mi az illem.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását