2024. április 27. - Zita

Ingyen hetijegy hajléktalanoknak

Nyolc-tíz hajléktalan kapott a Sziget fesztivál szervezőitől hetijegyes karszalagot azért, hogy a fesztivál egy hete alatt se kelljen "otthonukat" elhagyni.
2008. augusztus 14. csütörtök 12:18 - Hírextra
Az otthont számukra az év többi részében is az óbudai Hajógyári-sziget jelenti, ahol megbújva a kíváncsi szemek elől, fás, bokros részeken élnek évek óta, az általuk szekrénydarabokból, farostlemezekből összetákolt kalyibákban.

Egyikük, aki a kis csapat vezetőjének mondta magát - nevét nem vállalva - elmondta: cserébe a karszalagért munkát vállalnak a Szigeten, például szemetet szednek. A rendezvény hasznot is hoz nekik, hiszen a szelektív hulladékgyűjtőkből a számukra használható dolgokat összeválogatják.
Az egyik hontalan, aki élettársával lakik a szigeten, az MTI-nek elmondta, hogy a hajógyárba jár dolgozni, de évek óta a szigeten élnek.

Az 58 éves Gergely raklapokból, hulladék fából épített kunyhója előtt begónia és muskátli virágzik, a kicsiny konyhakertben krumplit ültetett. Az ácsmester végzettségű férfi elmondta: 1990 óta hajléktalan, és másfél éve él a sziget egyik csücskében. A barnára sült, sovány, szakállas ember kezén is ott a napijegy, ami a fesztivál ideje alatt megkönnyíti a szigeten való közlekedését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását