2024. április 25. - Márk

Kaukázus: Tartós béke – videóval

Tegnap Alanis Morissette arról énekelt közönségével együtt a Nagyszínpadon, hogy milyen ironikus az élet. A sors furcsa játékot űzött azzal a ma este fellépő zenekarral is, amelytől mai videóklipünket választottuk.
2008. augusztus 14. csütörtök 16:31 - paulson
A Kaukázus zenekarról van szó, és a Tartós Béke című számukról. Mert sajnos a Kaukázusról, mint földrajzi területről érkező hírek manapság mindenről szólnak, csak a tartós béke reményét nem hozzák. (Persze az puszta véletlen, hogy a több mint négyéves zenekarnak épp ez év elején lett ilyen című dala.)

Valljuk be, hogy annak ellenére, hogy Grúziában érezhető volt a feszültség, nem sokan figyeltünk volna a világ e szögletére, ha nem indul háború az elszakadni vágyó tartomány miatt, ráadásul pont az olimpia megnyitóján. Bele se mennék a Kaukázus politikai zűrzavarába, keveredjünk vissza a megnyugtató hanghullámok világába!

Tehát itt a Kaukázus zenekar, kicsit néha még nyers, kicsit talán túl gyorsan ismerték meg túl sokan, de „nagyon zene”. Alulról építkező zenekar (ahogy az énekes fogalmazott egyszer), reméljük, hogy a feltörekvés során liftbe szálló bandán nem lesz úrrá a celeb feeling, és megmaradnak olyan hitelesnek, mint amilyen szerintük a kikelet.

Kardos Horváth János, az együttes frontembere felelős a magyar könnyűzenei piacon lassan hiánycikknek számító néhol elgondolkodtató, néhol humoros, néha önironikus szövegekért, a zenéjük többnyire fülbemászó. Minden adva van a sikerhez. Ráadásul erős környezettudatosság is jellemezi a bandát, Tartós Béke című számuk erre szép példa. Ez sem olyan tulajdonság, amiért bántanánk őket.

Ma 21.30-kor lépnek a magyar költőről elnevezett rádió (újmagyarul MR 2) színpadán. A szigetre autó helyett menj(etek) gyalog!



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását