2024. május 2. - Zsigmond

Szigetelés csütörtökön

Kiindulva a szerdai nap negatív tapasztalataiból (legalábbis a saját lustaságunkról szerzettekből) a csütörtöki koncertkínálatból még több zenekart emelünk ki, mint tegnap, tudván, hogy amúgy is esélytelen mindegyik koncertre eljutni.
2008. augusztus 14. csütörtök 15:49 - paulson
Éppen ezért a mai ajánló lényege az, hogy egybe legyen gyűjtve minden olyan koncert, amire elmehetnénk, de nem biztos, hogy megtesszük. Félreértés ne essék, olyan zenekarokról van szó, akikre érdemes időt áldozni. Ha nem leszünk a közönség soraiban, hogy tapsoljunk nekik, az csak a Sziget furcsa Istenségeinek szeszélye és az idő hiánya miatt alakulhat így.

A Nagyszínpadon a komolyabb légzőgyakorlatnak is beillő névvel rendelkező amerikai zenekar, a Presidents of The United States of America. Még a régi szép MTV-s időkből rémlik pár számuk, vicces banda.

Öt órától érdemes a napról sátorba menekülni, méghozzá az MR 2 színpadon fellépő Suhancos kedvéért. Jövet-menet be lehet térni a Pont FM 88.1 Csocsósátorba. Csak mértékkel.

Este hatkor viszont már újra a Nagyszínpad előtt a helyünk. Természetesen csak akkor, ha kamaszkorunkban (vagy később) egy időben mi is a Kispál törzsközönségét alkottuk. Mára inkább a szélről vagy hátulról énekeljük a dalokat Lovasival. Ha ezen leírás egyik állítása sem igaz rád, akkor esetleg érdemes az MR2 színpadnál maradnod Jacked koncertre, vagy átruccani a Hamerworldhoz, meghallgatni az előbbi két együttesnél lényegesen zúzósabb zenét játszó francia The Eths-t.

A Nagyszínpad a Kispál után is tartogat érdekességet: 19.45-kor lép színre a Kaiser Chiefs, dallamos zenéjű, humoros banda. Még az is megbocsátható nekik, hogy egyes (külföldi tapasztalat) rádióadók szinte reklámblokkszerű sűrűséggel játszották Ruby című számukat.

Ha valaki nem csípi a britpopot, elmehet a Blues Színpadhoz, Török Ádám és a Mini koncertjére. Ha a bluest sem szereti, elmehet Prosecturára pogozni a Talaentum-Zúzda színpadhoz. Ha a punkzenét sem szereti, vár rá a svéd Sabaton produkciója a Hammerworldnél. Ha a metálzenét sem szereti? Még mindig elmehet az igazi gall örömzenét játszó „Les Touffes Krétiennes” koncertjére.

Az igazi nehézségek ekkor kezdődnek a különböző zenei stílusokat egyaránt kedvelő szigetlakó számára: fél 10 körül több igazi koncertélménynek ígérkező produkció közül kell választani. Jamiroquai, Ice Earth, Sunshine, Kaukázus és Deák Bill Gyula az a négyes, akik a legnagyobb fejtörést okozzák ezen a napon. Ha rosszul döntöttünk stílszerűen átugorhatunk a HétköznaPI CSAlódások 10-kor kezdődő koncertjére.

Az éjszaka további részében leginkább a Hammerworld környékén való letáborozást javasolnám: 23 órától a Dalriada, 0.15-től a Beatrice szolgáltat erre indokot. Aki még ekkor nem fárad el, menjen a Tudósok koncertjére, az A38 színpadhoz.

El ne felejtsük a legfontosabbat: a Pont FM hallgatóinak szinte kihagyhatatlan program ma este a 8-kor kezdődő Alcoholica koncert , melynek énekese nem más, mint Hartmann Zoltán (a Rocközön műsorvezetője), akit múlt hét pénteken hallhattatok utoljára a rádióban. Ma este Metallica dalokat tolmácsol zenekarának segítségével. Éjjel egykor pedig a Hollywood Rose Guns N’Roses dalaira bulizhatjuk ki a mai napi utolsó adag energiánkat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását