2024. április 29. - Péter

Gaskó-ügy:összevágott hangfelvételek?

A Hír TV összevágott hangfelvételeit közölte az állítólagos drogügy kapcsán a Magyar Nemzet Gaskó István szakszervezeti vezető "kompromittálásával" kapcsolatban csütörtökön - mondta Baráth Miklós az MTI-nek.
2008. augusztus 7. csütörtök 12:46 - Hírextra
A Magyar Nemzet címlapján közölte, hogy a két televíziós újságíró mellett Gaskó István szakszervezeti vezetőt is "kompromittálni akarták ismeretlenek". Az első oldalon közölték a Hír TV szerdán közzétett hangfelvételeit, amelyen az egyik televíziós újságírónak Baráth Miklós többek között azt mondja: "három ember van most, akit kompromittálni akarnak kemény szinten, te, a Szabolcs, meg a Gaskó".

Az MTI-nek Baráth Miklós elmondta: Gaskó Istvánról volt szó általánosságban, mert nagyon sokat beszélgetett a televíziós újságírókkal "ezekről a dolgokról", de már nem emlékszik rá, hogy ez milyen formában hangzott el.

A hangfelvételek Baráth Miklós szerint manipuláltak."Én arra gyanakszom, hogy találhattak valakit, akinek hasonló a hangja, és azzal mondatják el ezeket a dolgokat. Csináltak 6-7 órányi felvételt a magánbeszélgetéseimről, a tudtomon kívül, ebből kreálnak dolgokat" - mondta a férfi, aki hozzátette azt is: a továbbiakban nem kíván nyilatkozni, az ügyet lezártnak tekinti, mert már "túlnőtt rajta".

Baráth Miklós megjegyezte azt is, hogy a közelmúltban egy riport is elhangzott vele a Hír TV-ben, mely szerint "kampóra akasztották, és összevissza verték". Állítólag találtak tőle származó rendőrségi feljelentést is, holott "mindebből egy szó sem igaz".

A Hír TV egy hete, augusztus elsején hozta nyilvánosságra, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. A kereskedelmi televízió állítása szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett a büntetett előéletű Baráth Miklóssal, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. A rendőri intézkedés során csak sütőport találtak a tévések kocsijában.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

A kedd óta nyilatkozó "áldíler", Baráth Miklós az ügyben megvádolta a pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit, amikor arról beszélt: Tóth Viktor, Veres János volt kampányfőnöke kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.
A Hír TV hírigazgatója szerint ugyanakkor a "drogsztorit" nem a Hír TV találta ki, Helmeczy László ügyvéd pedig közölte: beperli a Hír TV-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását