2024. április 20. - Tivadar

Folytatják a sztrájkot

Sikeres, de eredménytelen volt a sztrájk - mondta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Gaskó István hozzátette: folytatják a munkabeszüntetést, de hogy mikor azt egyelőre nem tudni.
2008. július 14. hétfő 20:03 - Hírextra
"Hála Istenek, nem volt baleset" - fogalmazott Gaskó István azzal kapcsolatban, hogy a sztrájk idején egyes helyeken a szolgáltatást nem az előírásoknak megfelelően biztosították.

Eredménytelenül zárultak a tárgyalások a MÁV vezetőivel, ezért függesztette fel a határozatlan idejű sztrájkot a szakszervezet. A szervezet elnöke cáfolta, hogy kifulladni látszik az akció. Példaként említette, hogy 11 órakor kérték a sztrájk befejezését, ennek ellenére négy megyében csak délután egy órakor vették fel a munkát a szakszervezeti tagok. Gaskó István hozzátette: a sztrájk elérte célját, a vasúti közlekedés ugyanis megbénult.

Az elnök elmondta: "Nagyon sajnáljuk, hogy az elvakult politikai gőg ide vezetett, és a kormány megtiltotta a MÁV menedzsmentjének, hogy megállapodjon velünk. Sajnáljuk, mégis azt kell mondanom, hogy a mostani felfüggesztés nem jelenti a sztrájk visszahívását, nem jelenti a sztrájk végét, folytatjuk egészen addig míg ez a politikai gőg meg nem törik."

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke hozzátette: több sztrájkolót munkahelyének elvesztésével fenyegettek. A szakszervezeti vezetők szerint azonban sokkal kevesebb jogsértést követtet el a MÁV, mint a korábbi munkabeszüntetések idején.

"Egyes munkahelyre esetleg három embert is behívtak, tehát amikor érkezett a szolgálatba lépő, akit vezényeltek, ott várták hárman. Tehát esélye sem volt arra, hogy sztrájkba léphessen. Egyből leváltották. Ennek ellenére voltak olyan történetek, mint például a Déli pályaudvaron, hogy egy adott szolgálati helyen, ahová a végrehajtási utasítás három főt ír elő csak két fővel kezdték meg a munkát. Hála Istenek, nem volt baleset" - értékelte a helyzetet Gaskó István.

Gaskó István hozzátette : összesen 1,5 milliárd forintos kár keletkezett a munkabeszüntetés miatt. Ez a pénz pedig már elegendő lett volna a követelések teljesítéséhez.

A MÁV és a szakszervezet vezetői között folytatódnak a tárgyalások, ahogy a sztrájk is, a megegyezésig. Hogy mikor állnak le ismét a vonatok, azt egyelőre nem tudni. Erről ugyanis a következő napokban döntenek majd a szakszervezeti vezetők.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Al_Muazib
2008. július 15. 05:18
A vasutasok valódi érdeke ellen van a sztrájk. Gaskó hülyét csinál sok vasutasból.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását