2024. május 19. - Ivó, Milán

Egy halottja van a bikafuttatásnak

Egy fiatal férfi leesett a pamplonai óvárost övező magas falról a San Fermin-fesztivál vasárnapi megnyitó napján és meghalt, a hétfői első bikafuttatásról pedig kilenc embert is kórházba szállítottak, mert megsebesültek, amikor együtt futottak a bikákkal
2008. július 7. hétfő 21:36 - Hírextra
A jövő hétfőig minden reggel megismétlődő futtatáson hat-hat bikát engednek ki az utcára a tömeg közé, a veszélyt élvező emberek pedig együtt rohannak az állatokkal. Az 1924 óta tartó bikafuttatásokon eddig számtalan sérülés történt és 13 személy vesztette életét - ezt a számot növeli a vasárnapi, nem közvetlenül a bikák okozta haláleset. Az áldozatnál nem voltak papírok, ezért csak hétfőre derült ki, hogy a 23 éves ír Aidan Hollyról van szó, aki - mint barátai elmondták - alaposan felöntött a garatra, mielőtt felmászott a falra.

A hétfői futáson különösen nagy volt a káosz, mert maguk a bikák is megzavarodtak, többen közülük elestek a kövezeten, ketten pedig a kísérőiket megelőzve rohantak az emberek közé, aztán az egyik többször is megpróbált visszafordulni. A Reuters a szervezők közlésére hivatkozva jelentette, hogy 13 személyt kellett kórházba szállítani fej- vagy bordasérüléssel, mert elesett vagy megtaposták őket - azt nem közölték, hogy a bikák vagy a többi futók. Maguk a bikák senkit nem ökleltek fel. A legtöbb sérült spanyol volt, de volt közöttük olyan is, aki az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Új-Zélandról, Dél-Afrikából, illetve Nagy-Britanniából utazott az élmény kedvéért az észak-spanyolországi városba. Egy 37 éves férfi sebesülése a legkomolyabb, ő tüdő- lép- és bordasérülést szenvedett.

Egyébként a vasárnapi megnyitón, ahol nem volt futtatás, 89 ember szenvedett kisebb sérülést, karcolást a tömegben. A San Fermin-fesztivál híres vidám féktelenségéről, ezrek maradnak fent az utcákon egész éjszaka mulatva, tivornyázva.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. július 8. 05:41
...úgyhogy ne csüggedjünk! Lesz az még több is. ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását