2024. július 20. - Illés

Doppingoló bikák?

Doppingkontrollnak vetik alá a gyanúsan viselkedő bikákat - írta az El Mundo című lap a májusban Madridban sorra kerülő Feria San Isidro ünnepi corrida előkészületeiről szóló tudósításában.
2008. április 24. csütörtök 08:55 - Hírextra

Amennyiben a bika feltűnően élénk magatartást tanúsít a viadalon annak ellenére, hogy az előzetes vizsgálatok semmiféle tiltott anyagot nem mutattak ki az állat szervezetében, a doppingellenes vizsgálatot az állat tetemén végzik majd el - az aréna vezetőségének vagy az állatorvosoknak a kérésére.

A spanyol bikaviadalok az állat leszúrásával végződnek.

A ferián már az előző években is volt ellenőrzés, de idén először magában Madridban lesz olyan laboratórium, ahol a megfelelő elemzéseket el lehet végezni - így hamar megszülethet az eredmény.
A doppingoló bikákat - pontosabban őket doppingoló gazdáikat - komoly büntetés fenyegeti, elérheti akár a 60 ezer eurót is (15 millió forint).

A tiltott szerekkel a tulajdonosok a bikák ellenállóképességét igyekeznek növelni, vagy éppen nyugtatni próbálják az idegesebb állatokat, előfordul, hogy küllemüket óhajtják feljavítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását