2024. április 30. - Katalin, Kitti

Adományokból 2,8 millió forint

A vendégek jóvoltából egy év alatt összesen 2.875.000 forint gyűlt össze a Trautsch András Olivér alapítvány javára, amelyet Robert Grader, a Budapest Marriott szálloda igazgatója kedden adott át a SOTE I. számú Gyermekgyógyászati Klinika képviselőjének,
2008. június 10. kedd 18:02 - Hírextra
A szálloda egy éven keresztül minden vendégétől megkérdezte, áldozna-e egy eurót a beteg gyerekek gyógyítására. A válasz a legtöbb esetben igen volt. Az akció idén is folytatódik - tájékoztatta az újságírókat az igazgató - némiképp módosított formában. Ezentúl mindegyik, a szállodában ebédelő vagy vacsorázó vendég után maga a szálloda fizet be egy eurót a Piros Orr Bohócdoktorok alapítvány javára.

A beteg gyerekek kórházi félelmét, fájdalmait enyhíteni igyekvő bohócdoktorok sokat segítenek a kis betegeknek és szüleiknek, de több vizsgálat eredménye szerint az egészségügyi személyzet tagjainak is. Egy, a közelmúltban végzett tudományos kutatás szerint a beavatkozások idején az orvosok gyorsabban és eredményesebben dolgozhattak a bohócok beavatott asszisztensi segítségével, sőt az ő hangulatuk is sokat javult.

Az alapítvány 12 éve jött létre. Alapelvünk: a nevetés a legjobb gyógyszer - mondta az MTI munkatársának Rékay Ágnes, az alapítvány igazgatója. - Mi nem orvossággal gyógyítunk: művészeink azzal enyhítik a fájdalmat és segítik elő a gyógyulást, hogy megnevettetik a lábadozó kicsiket - tette hozzá.

Amint Rékay Ágnes megjegyezte, indulásukat annak idején Tulassay Tivadar segítette, azzal, hogy lehetőséget kaptak - külföldi minta alapján - e gyakorlat magyarországi meghonosítására.
Nemcsak budapesti, hanem vidéki kórházakba is rendszeresen ellátogatnak, a valóban piros orrot viselő bohócok.

A most átadott összeget különféle gyógyászati eszközökre - például infúziós pumpákra - fordítja a kórház. Amint Tulassay Tivadar megjegyezte, minden fillérre szükségük van, hiszen a klinika megfelelő működtetéséhez szükséges anyagi háttér 15-25 százaléka hiányzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását