2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A halmozottan sérült gyermekekért

A halmozottan sérült gyermekek iskolai fejlesztését támogathatják azok, akik májusban és júniusban a telefonos adományvonalat tárcsázzák. A 1788-as Telekom-adományvonal májustól június végéig "csörög" a Kerek Világ Jóléti Szolgálat Alapítványnál.
2008. május 8. csütörtök 14:10 - Hírextra
Az 1990-ben létrejött alapítvány munkája révén komplex módon valósul meg a hagyományos értelemben vett oktatás, fejlesztés, nevelés, terápia, ápolás és gondozás. A gyerekek a tantervben rögzített tantárgyi fejlesztés mellett személyre szabott, az egyéni képességek és szükségletek alapján meghatározott terápiás szolgáltatásokban részesülnek.

A gyógytorna, a konduktív pedagógia, a beszédfejlesztés, a víz alatti mozgásnevelés mellett gyógypedagógiai lovaglással, zeneterápiával fejlesztik a gyerekeket, akiknek a délutáni foglalkoztatást és a szállítást is ingyenesen biztosítják.

Jelenleg hat, halmozottan sérült gyermek részesül ilyen ellátásban az alapítvány fejlesztő iskolájában, de több hasonló osztály indítására lenne igény. A következő tanévekben még két hat fős csoport indítását tervezik, amelyhez a tan- és terápiás eszközállomány bővítésére van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását