2024. április 25. - Márk

Videok a rendőrautókba

Félmillió forint értékben videokamerákkal szerelt fel öt rendőrségi járőrautót a Nyíregyházi Közbiztonsági Közalapítvány; a kocsik csütörtökön álltak munkába a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.
2008. május 8. csütörtök 15:45 - Hírextra

Fülöp Gergely, a szabolcsi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az átadáson elmondta: a videokamerák segítségével a járőrök a közlekedési és közterületi szabálysértéseket rögzítik, illetve felvétel készül a rendőri intézkedésekről is.

A főhadnagy szerint a felvételeket a szabálysértések bizonyításánál, illetve a vitás kérdések tisztázásánál használják majd fel. Megjegyezte, hogy a kamerák DVD-lemezekre rögzítik az eseteket, így azoknak törlésére nincs mód.

Az alapítványi támogatásból felszerelt videokamerás kocsikat Nagy László Nyíregyháza alpolgármestere és Kovács Aladár, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Gere Zoltán alezredesnek, a szabolcsi megyeszékhely rendőrkapitányának.

Kovács Aladár közlése szerint a megyei jogú város közbiztonsági közalapítványa - amelynek legnagyobb támogatója az önkormányzat - évek óta segíti a közrend megszilárdítását a 120 ezres nagyvárosban.

A rendőrség technikai felszereltségének támogatása mellett a polgárőrséget is segítik anyagiakkal az önként vállalt feladat ellátásában.

Évente általában 5 millió forint összegű támogatást adnak a szervezeteknek, az idén viszont már 7 millió forint lesz az összeg, amit felhasználhatnak a közbiztonság javítására.

A nyíregyházi rendőrkapitányság az év második felében további félmillió forint összegű forrásra számíthat, melynek felhasználásáról később határoznak az együttműködő felek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását