2024. május 21. - Konstantin

Adománylavina gyerekeknek

Száz tonna élelmiszer jut el 34 ezer rászoruló fiatalhoz gyermeknapi rendezvények keretében az ország 103 településén az Élelmiszerbank - Syngenta közös, Adománylavina elnevezésű programjának köszönhetően.
2008. május 21. szerda 14:33 - Hírextra
Az Adománylavina egy újszerű jótékonysági kezdeményezés, amelyet egy növényvédő szereket gyártó cég, a Syngenta Kft. indított útjára. Felajánlott 10 millió forint értékben növényvédőszereket azoknak a termelőknek, akik a barteralapot meghaladó értékben tudnak mezőgazdasági termékekkel hozzájárulni a programhoz.

A "lavinához" búza- és almatermelők is csatlakoztak. Termékeiket az ugyancsak a programban részt vevő élelmiszeripari vállalatok dolgozták fel, szintén hozzátéve saját adományaikat, míg a "lavina" értéke 25 millió forintra növekedett.

Az adomány tartalma tészta, almalé és müzliszelet, amelyhez további 10 millió forint értékben konzervet, csokoládét, étolajat és fűszert biztosít az Élelmiszerbank - mondta a távirati irodának Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület vezetője.

Az Élelmiszerbank által pályázat útján kiválasztott 144 civil szervezet gazdálkodik az élelmiszerrel. Gyermeknap alkalmából programokat szerveznek és ezeken osztják ki élelmiszercsomag, vagy készétel formájában a rászorulóknak az adományt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását