2024. május 4. - Mónika, Flórián

2.7 milliárd az egyházi iskoláknak

A vatikáni szerződés továbbra is él, s az oktatási tárca és a kormány ennek szellemében cselekszik majd - mondta Hiller István szakminiszter újságírók előtt az egyházi iskolák kiegészítő támogatásáról közölt ÁSZ-jelentésre reagálva csütörtökön a fővárosba
2008. június 5. csütörtök 13:00 - Hírextra
A miniszter a problémát abban látta, hogy az egyházi iskolák kiegészítő támogatását eddig különbözően értelmezték a felek.

Ezért döntöttek úgy, hogy a jogbiztonság erősítése érdekében 2008. június 30-ig kormányrendeletben határozzák meg az egyházi kiegészítő támogatás tételes, minden részletre kiterjedő számítási módját.

A miniszter a részletekről ezután ígért tájékoztatást.

Az Állami Számvevőszék kedden az egyházi kiegészítő támogatás számítása miatt miniszteri hatáskörbe utalt személyi felelősségre vonást javasolt, 2005-2006-ban ugyanis a közoktatási kiegészítő támogatás nem felelt meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A számvevők álláspontja szerint ez csaknem 2,7 milliárd forint elmaradt állami támogatást jelent.

A minisztérium erre úgy reagált: az elmúlt évek tényszámai alapján egyértelmű, hogy az egyházi intézményekben tanulók az önkormányzati intézményben tanulókénál magasabb állami támogatást kaptak.

Az ÁSZ által vitatott 2006. évi elszámolás szerint például az önkormányzati intézményekben egy tanulóra jutó állami és önkormányzati támogatás összege 519 ezer forint, míg az egyházi intézményekben az egy főre jutó normatív és kiegészítő állami támogatás 552 ezer forint volt - közölte a tárca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását