2024. április 19. - Emma

Hiller István támogatást kért

A pécsi közgyűlés ellenzéki Fidesz-KDNP frakció támogatását kérte a képviselőcsoport vezetőjétől a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program művészeti tanácsának munkájához Hiller István, aki erről pénteken, Páva Zsolttal folytatott megbeszélését k
2008. március 1. szombat 08:09 - Hírextra

"Azt kértem Páva Zsolttól, ne gördítsenek akadályt a tanács tevékenysége elé, s lehetőség szerint segítsék a munka sikerét. Nyitottságot láttam abban a kérdésben, hogy a grémiumnak a programalkotó időszakban csak a munkájával kell foglalkoznia, tagjait külső, politikai támadás, kritika nem éri" - mondta az oktatási és kulturális miniszter.

Hiller István utalt arra: a művészeti tanács tagjai pénteken, Pécsett vették át megbízólevelüket és március elsején kezdik meg munkájukat. Feladatuk április 30-ig a végleges kulturális stratégia és a programterv kidolgozása.

A miniszter indoklása szerint azért kezdeményezett találkozót Páva Zsolttal, mert biztosítani szeretné a tanácsnak a nyugodt munka feltételeit, s érzékeltetni akarja, hogy "nincs szocialista, vagy fideszes, csak jó, vagy rossz EKF-program".

Úgy vélte: a projektek tekintetében a szaktárca abban érdekelt, hogy Pécsett mellőzzék a pártpolitikai szempontokat, csak a rendezvénysorozat minőségére, fegyelmezett megvalósítására koncentráljanak. Vagyis az előkészítést felesleges viták ne terheljék, ugyanakkor lényegi kérdésekben érdemi párbeszédek mentén szülessenek erős legitimitású, tartós döntések.

Páva Zsolt azt mondta, hogy a maguk részéről "a nyílt, őszinte párbeszéd kialakítását szorgalmazzák". Hozzátette, a helyi Fidesz eddig is az EKF ügye mellett volt, s bár számos kritikával illették a programot, azok helytállónak bizonyultak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását