2024. április 28. - Valéria

15 milliárd a közoktatásra

Az oktatási tárca jövőre 15 milliárd forint pluszforrást biztosít közoktatási tartalomfejlesztésre - közölte Hiller István egy csütörtöki konferencián a fővárosban.
2008. június 5. csütörtök 11:56 - Hírextra
Az oktatási tárca vezetője azt mondta, hogy az Új Tudás program keretében az eddiginél jelentősebb források állnak majd rendelkezésre a közoktatás tartalomfejlesztésén túl a pedagógusok képzésére és továbbképzésére is.

Összegzése szerint az oktatási rendszer jó úton jár, s az első eredmények már megmutatkoznak. Azt kérte a pedagógusoktól, hogy ennek az iránynak a megtartását, továbbvitelét segítsék tudásukkal, tapasztalatukkal.

A miniszter az iskolai erőszakról rendezett tanácskozáson kifejtette: egyértelmű a szakértői bizottság állásfoglalása, amely az együttműködésre helyezi a hangsúlyt. Nem a félelemkeltésnek, a büntetéstől való rettegésnek kell elsődlegesnek lennie az iskolák biztonsága érdekében.

Az iskola akkor tud jól működni, ha a diákok állnak a középpontban, s ha a diákok, a pedagógusok és a szülők között harmonikus az együttműködés - fejtette ki a tárca vezetője.

Úgy értékelte, hogy az iskolák biztonságának megteremtéséért és újrateremtéséért összefogás van kialakulóban. Ennek az összefogásnak a pedagógusok, a szakértők, tudósok és a politikai élet szereplői között kell megvalósulnia - tette hozzá a miniszter.

Az iskolai erőszak nem új jelenség, s nem csupán Magyarországra jellemző, ettől azonban még a probléma súlyos - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását