2024. április 24. - György

Ez a vonat, ha elindult…

Új lemezét mutatja be május 23-án a budapesti Gödör klubban a magyar tradicionális rocketno alapzenekara, a Csík zenekar. Most megjelent lemezük címe, az „Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen", az előző, „Senki nem ért semmit" című Fonogram-dí
2008. május 20. kedd 16:21 - Hírextra
A lemezbemutató koncerten vendégzenészek is szerepelnek: Lovasi András, Ferenczi György és Dresch Mihály lép a Csík zenekarral színpadra.

Hatalmas sikerrel robbant a zenei köztudatba a Csík zenekar korábbi, „Senki nem ért semmit" című cd-je, melyen sokak megdöbbenésére, de mégtöbbek örömére, a zenekar hagyományos magyar népi muzsika mellett, hagyományos amerikai népi muzsikát is játszott, sőt korunk alternatív rockzenéjéből is elhúztak néhány dalt. Ezt a lemezt a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége Fonogram-díjjal jutalmazta s az eladott példányszámok nyomán aranylemez is lett. „Megszületett a magyar tradicionális rocketno. Isten hozta itt minálunk."- írta Marton László Távolodó, a világzene legismertebb hazai értője kritikájában a lemezről, mely tanúbizonysága annak, hogy a magyar nép- és a rockzene kapcsolatában - az eddigiektől eltérően - korántsem csak a rock lehet kezdeményező.

És ha egyszer a vonat elindul… A Csík zenekar legújabb lemezanyaga ismét kitűnő házasítása a hagyománynak és a kor zenéjének. A zenekarvezető Csík János így fogalmaz: „ A zenekarok sokféle módon, többféle műfajban próbálkoznak zenei élményt, örömöt szerezni. Én úgy hiszem, folyamatosan változó világunkban, az egészséges arányokat megtartva, igényesen, jó minőségre törekedve megőrizhetjük a régi, igaz értékeket, és élményt tudunk adni a mában élő, sokféle zenét hallgató, kíváncsi közönségünk számára." Hát hadd menjen!

Időpont: május 23. 21 óra
Helyszín: Gödör Klub
Utána Tordas Rádió Party.
Belépő: 800 Ft
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását