2024. április 29. - Péter

Fonogram 2008: Díjak

A Bikini együttes, a Belga, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, Kaszás Attila lemezei kaptak egyebek mellett MAHASZ Fonogram-díját ebben az évben. A díjkiosztó gálát, amelyet a Magyar Televízió is közvetített, a Millenáris Teátrumban rendezték meg szerdán e
2008. január 24. csütörtök 08:04 - Hírextra

A gála házigazdáitól - Ábel Anitától és Abaházi Csabától - a hazai előadók személyesen vették át a trófeát, míg a külföldi díjazottakat felolvasták.

Az év hazai rock albuma a Bikini: Őrzöm a lángot (EMI), az év hazai modern rock albuma a Subscribe: Stuck Progress To Moon (Hammer Music), az év hazai pop albuma díjat
Mark: Ments meg szerelem! (mTON) című lemeze kapta.

Az év hazai jazz albuma kategória nyertese a Loop Doctors: High Voltage (KCG), az év hazai világzenei albuma a Napra Jaj a világ (Folkeurópa) korongja, míg a hazai dance vagy elektro albumok között Zagar: Cannot Walk Fly Instead (CLS Music) volt a befutó.

Az év hazai szórakoztató zenei albuma Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán: Musical Duett (EMI), az év hazai rap vagy hip-hop albuma Belga: Zigilemez (1G), az év hazai gyermek albuma Kaszás Attila: Kit ringat a bölcső, Janikát…(mTON) című lemezéé lett.

Életműdíjat kapott Balázs Fecó.

Az év hazai felfedezettje Mark (mTON), az év hazai dalát Ákos énekelte címe: Adj hitet (Falcon Média). Ákosé az év DVD-je is, a Még közelebb. (mTON)

A Fonogram 2008 külföldi díjazottjai: Eagles: Long Road Out Of Eden (rockalbum), Avenged Sevenfold: Avenged Sevenfold (modern rockalbum), Amy Winehouse: Back to Black (popalbum), David Guetta: Pop Life (dance), Kanye West: Graduation (rap vagy hip-hop).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását